Εχει χιούμορ ο Σαμαράς

Ένα από τα καυτά δίδυμα του νέο Υπουργικού Συμβουλίου είναι αυτό στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ο νέος υπουργός Νίκος Δένδιας καλείται να συνεργαστεί με τον υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος τον είχε «περιποιηθεί» όταν η αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο του και τον αδερφό του για φορολογική παράβαση στον οίκο ευγηρίας που έχει η οικογένεια του βουλευτή της Β’ Αθήνας.

Τότε και από του βήματος της Βουλής, αλλά και με συνεχείς εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές ο Γιακουμάτος ισχυριζόταν ότι πίσω από τις διώξεις κρύβονται πολιτικά κίνητρα αφήνοντας αιχμές τόσο για τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, όσο και για τον γενικό γραμματέα, Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, λέγοντας πως έχουν ευθύνες αυτοί που διαχειρίζονται την υπόθεση. Όπως μάλιστα εξηγούσε «η Οικονομική αστυνομία υπάγεται στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος δίνει αναφορά στον γενικό γραμματέα κ. Ανδρεουλάκο και εκείνος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια».

Ο Γιακουμάτος ουκ ολίγες φορές εκεί στα τέλη Ιανουαρίου που έσκασε το θέμα επαναλάμβανε πως «πρόκειται για στημένη υπόθεση που στόχο είχε τον ίδιο και πως επί της ουσίας πρόκειται για συμβόλαιο πολιτικού θανάτου».

Μετά από αρκετές ημέρες ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με έγγραφο του στη Βουλή είχε δώσει την δική του απάντηση. Ο Δένδιας είχε αποκαλύψει ότι έγινε έγγραφη ανώνυμη καταγγελία που περιήλθε στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι έτσι προχώρησε ο επιτόπιος έλεγχος στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» της οικογένειας Γιακουμάτου. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει δύο βουλευτίνες των ΑΝ.ΕΛ., η Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι οποίες ζητούσαν να ενημερωθούν αν υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συκοφάντηση πολιτικών. Οι βουλευτίνες επικαλούνται δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου, με τις οποίες κατήγγειλε μεθόδευση της διαδικασίας προκειμένου να επιτευχθεί ο δημόσιος διασυρμός μελών της οικογένειάς του, «προσχεδιασμένη δίωξη» με στόχο την πολιτική του εξόντωση και «βρώμικο κατασκεύασμα».

Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα συνεργαστούν οι δύο σε ένα κρίσιμο υπουργείο όπως το Ανάπτυξης σε μία περίοδο, όπου πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος περιμένουν πολλά ειδικά, σε ότι αφορά το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και την τιθάσευση των τιμών, που αποτελούν πληγή για τους καταναλωτές. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει τρελά κέφια κι επέλεξε να τοποθετήσει μαζί το συγκεκριμένο δίδυμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα