Ζει το παραμύθι του το Μπόρνμουθ

Μία παραλιακή, σχετικά ηλιόλουστη για τα βρετανικά δεδομένα, μικρή πόλη της Νότιας Αγγλίας, το Μπόρνμουθ έγραψε ιστορία στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νησιού. Η άνοδος της τοπικής A.F.C. Bournemouth στην Premier League της Αγγλίας ήταν το κάτι άλλο!

Αν ρωτήσεις έναν έμπειρο παίκτη του στοιχήματος, θα σου πει πως η Μπόρνμουθ είναι μία σταθερά που ανήκει μεταξύ τρίτης και τέταρτης κατηγορίας και πράγματι μέχρι πριν από 3-4 χρόνια έτσι είχαν τα πράγματα. Το 2013, όμως, η ομάδα που ιδρύθηκε το 1899 ανέβηκε για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της στην Championship, γεγονός που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους λίγους φίλους της, που ποτέ δεν φαντάζονταν το τι θα μπορούσε να επακολουθήσει δύο χρόνια αργότερα.

Πέρσι η Μπόρνμουθ έκανε ένα κακό ξεκίνημα, τελικά σταθεροποιήθηκε στα μισά της βαθμολογίας και σώθηκε σχετικά εύκολα, αλλά φέτος το πράγμα ξέφυγε. Δύο νίκες με το καλημέρα, μετά έξι παιχνίδια χωρίς νίκη και στη συνέχεια ένα θεαματικό σερί με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και πολλά μα πάρα πολλά γκολ σε κάθε αντίπαλη άμυνα.  Τα 95 τέρματα που έχει πετύχει είναι ρεκόρ δεκαετίας για την Championship!

Δικαίως, λοιπόν, ο κόσμος στο Μπόρνμουθ έχει παρανοήσει! Στην Αγγλία διαδραματίζονται πολλά μικρά ποδοσφαιρικά παραμύθια, αλλά αυτό ξέφυγε από τα όρια του φυσιολογικού, διότι μιλάμε ίσως για την πιο φτωχή ομάδα που έχει ανέβει ποτέ στην Premier League. Οι ρομαντικοί φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν με αγωνία τα κατορθώματά της του χρόνου στο κορυφαίο πρωτάθλημα!

 

Τα πανηγύρια με τον πρόεδρο στα αποδυτήρια

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα