Ζητά ξενοδοχεία για εννέα τουλάχιστον μήνες

Στα ξενοδοχεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης εστάλη ένα email από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προκειμένου να δώσουν προσφορές για την φιλοξενία και την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που κατακλύζουν τη χώρα.
Σύμφωνα με το έγγραφο η Ύπατη Αρμοστεία ζητά ξενοδοχεία που να διαθέτουν τουλάχιστον 100 κλίνες, να μπορούν να προσφέρουν τουλάχιστον τρία γεύματα ημερησίως, να μην είναι πάνω από τριών αστέρων και να βρίσκονται μέχρι 50 χιλιόμετρα από το κέντρο Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητά να λάβει τιμές για μίσθωση των ξενοδοχείων για τουλάχιστον εννέα μήνες.
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: 1ον: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, καθώς βλέπει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ροές. 2ον: Να υπάρχει μυστική συμφωνία της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο επί της ουσίας των συνόρων. Φυσικά ότι και από τα δύο και εάν ισχύει είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη.

Όπως γίνεται αντιληπτό η κίνηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δείχνει πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα μάλλον θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα με τα όσα ισχυρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Φυσικά θα υπάρχει αντίκτυπο και στον τουρισμό, καθώς ήδη τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι δραματικά. Χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι στον Μόλυβο της Λέσβου υποστηρίζουν πως ήδη ειδοποιήθηκαν πως από τα 25 τσάρτερ που περίμεναν για το καλοκαίρι ακυρώθηκαν τα 15. Ανάλογες ακυρώσεις υπάρχουν και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως και στα Δωδεκάνησα.

Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως εάν στην φετινή σεζόν έλθουν δύο εκατομμύρια λιγότεροι τουρίστες η επιβάρυνση στο ΑΕΠ θα είναι τουλάχιστον 1%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα