«Η ακτοπλοΐα βρίσκεται σε βαθιά κρίση»

Για μια ακτοπλοΐα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση έκανε λόγο ο Θεόδωρος Δρίτσας, σε επίσκεψή του στην Ακτή Τζελέπη και πιο συγκεκριμένα στα ναυτιλιακά πρακτορεία, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους . Ένας κλάδος που πλήττεται ιδιαίτερα από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και την αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και την έλλειψη σταθερών κανόνων για την άσκηση του επαγγέλματος τους.

Από τη πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε εμφατικά πως «Η ακτοπλοΐα, βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Οι αιτίες είναι πολλές. Αν το μεγάλο λιμάνι ιδιωτικοποιηθεί όλοι θα χάσουν, οι νησιώτες θα υποστούν μεγάλο πλήγμα και ο Πειραιάς θα παραδοθεί σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Η υποβάθμιση των αμοιβών και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων δεν βοηθάει κανέναν.Κανείς δεν περισσεύει και για τη στήριξη των ακτοπλοϊκών μεταφορών και για την ανάπτυξη του τουρισμού και για την αναβάθμιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της πόλης¨.

¨Οι ναυτιλιακού πράκτορες¨, συνέχισε ο Θοδωρής Δρίτσας έχουν ένα καίριο ρόλο στη λειτουργία του συστήματος των ακτοπλοϊκών μεταφορών και στον τουρισμό. Η διάταξη που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου με την οποία μειώνεται το ποσοστό της προμήθειας τους, απειλεί, να οδηγήσει στη κατάρρευση και στο κλείσιμο ιστορικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η απόφαση πρέπει να αναθεωρηθεί επειγόντως».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα