Η γαλάζια άμυνα κατά Τσίπρα

Την δική του γραμμή άμυνας απέναντι στην επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης στήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, τόσο με τη δήλωσή του όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις του, θα επιχειρήσει να αναδείξει όλες τις πτυχές των όσων συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, με μοναδικό στόχο, όπως λένε στη Συγγρού, την παραμονή του στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου.
Η Ν.Δ. θα επιμείνει στα εξής βασικά επιχειρήματα και συγκεκριμένα ότι:
* Τα μέτρα ήταν αχρείαστα ένα χρόνο και πλέον πίσω και οφείλονται, αποκλειστικά, στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα που κατά τη διάρκεια του 2015 έριξε το πρόγραμμα στα βράχια.
* Ως προς το χρέος, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μία αόριστη ρύθμιση που αφορά την περίοδο μετά το 2018, για την οποία αναδέχθηκε έναν όγκο φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων.
* Τέλος, ως προς το μηχανισμό – κόφτη, αναλαμβάνει πρόσθετη υποχρέωση – καθώς σχετικός μηχανισμός και μάλιστα με νομιμοποίηση των όποιων μέτρων από τη Βουλή ήδη προβλέπεται – κάτι που η Συγγρού αποδίδει στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει, εφεξής, να καταστήσει το δικό του αφήγημα κυρίαρχο έναντι αυτού της κυβέρνησης. Και σε αυτή του την προσπάθεια θα βασιστεί, σε σημαντικό βαθμό, στην αλήθεια της πραγματικής οικονομίας. Στη Συγγρού, άλλωστε, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα, η εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν θα διαλύσει και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις περί προστασίας των ασθενέστερων, ενώ θα ξεσηκώσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που θα βρεθεί αντιμέτωπη μιας πρωτοφανούς ασφαλιστικής και φορολογικής καταιγίδας.
Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής των εκλογών που είχε αναπτύξει τους τελευταίους μήνες, καθώς προφανώς οι όποιες εξελίξεις μεταφέρονται για την περίοδο μετά το Σεπτέμβριο. Αντί, λοιπόν, του αιτήματος για κάλπες, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύσσει όλη την επιχειρηματολογία που θα τον καταστήσουν κυρίαρχο και βέβαιο νικητή, όταν οι κάλπες στηθούν.
Στο σχολείο
Τη δέσμευση του ότι η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει τον υπό απαξίωση θεσμών των ολοήμερων σχολείων και της ενισχυτικής διδασκαλίας, ανέλαβε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας να ενημερωθεί απευθείας από τους δασκάλους για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δεν ήρθα για να κάνω αντιπολίτευση αλλά για να ενημερωθώ» είπε στη διάρκεια της δίωρης σχεδόν επίσκεψης του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης όπου έγινε δεκτός με χαμόγελα, τραγούδια και γλυκές κουβέντες από τα παιδιά.
Κατά τη συζήτηση του με τους δασκάλους εμφανίστηκε κατατοπισμένος γι’ αυτό και η πρωτογενής πληροφόρηση που έλαβε ήταν αντίστοιχη του υψηλού επιπέδου της συζήτησης. Αρχικώς οι δάσκαλοι τον ενημέρωσαν για τον θεσμό της «ευέλικτης ζώνης», μια ανάσα δημιουργικής ψυχαγωγίας και ξεκούρασης για τους μαθητές . Με το νέο πλαίσιο του υπ. Παιδείας τόσο τα ΕΑΕΠ όσο και το ολοήμερο απαξιώνονται, γονείς και μαθητές θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν τα ωράρια τους ενώ και οι εκπαιδευτικοί θα μετακινούνται διαρκώς από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να συμπληρώσουν τις ώρες διδασκαλίας. «Αυτά τα παιδιά που πηγαίνουν φέτος Α’ Δημοτικού θα τελειώσουν το σχολείο το 2028.
Του επεσήμαναν ότι υπάρχουν πολλά αγχωτικά και νευρωτικά παιδάκια με αυξημένα τα χαρακτηριστικά της διάσπασης προσοχής ενώ αρκετά εμφανίζουν επιθετικότητα και πλημμελή συγκέντρωση. Σε αρκετά σημεία των αναφορών του ο πρόεδρος της Ν.Δ. μνημόνευσε τις προσωπικές εμπειρίες που έχει από τη μικρή του κόρη. Μετά το τέλος της μακράς συζήτησης επισκέφτηκε χωρίς κάμερες τις τάξεις, δέχτηκε μία ανθοδέσμη από ένα κοριτσάκι ενώ ένα αγοράκι – φαινόμενο τραγούδησε απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο.
Μεταξύ των μαθητών και η Ναταλία, η αγαπημένη ανιψιά του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος , ο τομεάρχης Μ. Χαρακόπουλος, ο Γ. Οικονόμου και ο διευθυντής τύπου Μ. Λαζαρίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα