Η Γερμανία «αγόρασε» τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2006!

Με απανωτές επιθέσεις… αυτοκτονίας μοιάζουν πλέον οι αποκαλύψεις των σκανδάλων που πρωταγωνίστησε η FIFA! Ο Spiegel δημοσίευσε στοιχεία, βάσει των οποίων η Γερμανία, με την… αρωγή της ADIDAS, εξαγόρασε τις ψήφους για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006!

Φαίνεται πως τα σκάνδαλα δεν περιορίζονται στα τελευταία χρόνια, αλλά ακολουθούν την Παγκόσμια Ομοσπονδία σε όλη τη διάρκεια της θητείας του Σεπ Μπλάτερ, ενώ οι «μεγάλοι» και ειδικότερα οι Γερμανοί, είναι πρωταγωνιστές σε μία ακόμη ανήθικη υπόθεση, προάγοντας το «λάδωμα» σε «επιστήμη».

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο τότε CEO της ADIDAS, Ρομπέρ Λουίς-Ντρεϊφούς δημιούργησε ένα fund, στο οποίο συγκεντρώθηκε ένα ποσό που άγγιζε τα 10,3 εκατ. ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα λοιπόν με τη ίδια πηγή, τα χρήματα αυτά δανείστηκαν στη επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ, με σκοπό να εξαγοραστούν ψήφοι μελών της FIFA και η διοργάνωση να καταλήξει στη Γερμανία. Κάτι που τελικά συνέβη, με την ψηφοφορία να έχει το οριακό αποτέλεσμα 12-11.

Το θέμα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, μιας και το περιοδικό αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν εν γνώσει σημαινόντων μελών της επιτροπής διεκδίκησης, όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο νυν πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νιέρσμπαχ. Οι δυο τους παρουσιάζονται να γνώριζαν για τη δράση του Ντρεϊφούς και την παροχή του δανείου, που δεν εμφανίστηκε ούτε στον προϋπολογισμό της επιτροπής διεκδίκησης, ούτε σ’ αυτόν της οργανωτικής επιτροπής.

Μάλιστα φέρονται να έψαχναν έναν τρόπο για να αποπληρωθεί στη συνέχεια το ποσό στον Ντρεϊφούς, όταν εκείνος το ζήτησε 1,5 χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και η αξία του είχε φτάσει στα 6,7 εκατ. ευρώ. Διότι το περιοδικό επικαλείται έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται συγκάλυψη στην οποία προέβησαν (ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της μετέπειτα οργανωτικής επιτροπής) προκειμένου να διευκολυνθεί η πληρωμή.

Εκεί λοιπόν παρουσιάζεται να τους διευκόλυνε και η FIFA, δεχόμενη δήθεν το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ ως εισφορά για ένα γκαλά που θα διοργανωνόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, το οποίο στη συνέχεια ακυρώθηκε -με τα χρήματα να καταλήγουν σε λογαριασμό στην Ελβετία που ανήκε στον Ντρεϊφούς. Σε επικοινωνία που είχε, πάντως, το «Spiegel» με τους Μπεκενμπάουερ και Νίερσμπαχ, κανένας απ’ τους δυο δεν θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα. Την Παρασκευή, ωστόσο, υπήρξε ενημέρωση του Τύπου από τη γερμανική ομοσπονδία, στην οποία εκείνη παραδέχεται την ύπαρξη πληρωμής 6,7 εκατ. ευρώ στη FIFA τον Απρίλιο του 2005.

Παρόλο λοιπόν που τονίζει ότι όντως είναι πιθανό αυτά τα χρήματα να μη χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό (την ενίσχυση του καλλιτεχνικού προγράμματος της FIFA), ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία σύνδεση με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όσο για τα τέσσερα μέλη της FIFA που παρουσιάζονται να δωροδοκήθηκαν (εκ των οποίων στη ζωή βρίσκονται τα τρία) δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα, χαρακτηρίζοντας ανάξιες λόγου τις κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα