Η «γηραιά κυρία» απειλεί με… πόλεμο τον Ολυμπιακό!

Με… άγριες διαθέσεις και… πολεμικές ιαχές ξεκίνησαν το… pre game show οι Ιταλοί, εμφανίζοντας τις προθέσεις τους ενόψει της αναμέτρησης μεταξύ της Γιουβέντους και του Ολυμπιακού, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο ιταλικός Τύπος ανεβάζει στα ύψη τους τόνους, προσδίδοντας χαρακτήρα όχι απλά τελικού, αλλά… πολεμικής σύγκρουσης, στη λογική του ρητού… «ο θάνατός σου, η ζωή μου»! Χαρακτηριστικός είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας Tuttosport, στον οποίο αναφέρεται: «Γιουβέντους, όλοι στα χαρακώματα»! Στο σχετικό άρθρο, η εφημερίδα καλεί σε πανστρατιά τον κόσμο της Γιούβε, προκειμένου να νικήσουν τους Έλληνες – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, παραπέμποντας σε διάφορους συνειρμούς -, την ίδια στιγμή που φιλοξενεί δήλωση του Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος υποστηρίζει: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε».

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι σημαίνει πολλά περισσότερα για τη Γιουβέντους, απ’ ότι για τον Ολυμπιακό. Για τους «ερυθρόλευκους», ακόμη και η ήττα δεν σημαίνει καταστροφή, ούτε αποκλεισμός. Αντιθέτως, με νίκη σχεδόν διασφαλίζεται η πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς μην ξεχνάμε ότι στα επόμενα δύο ματς φιλοξενεί στο Καραϊσκάκη τη Μάλμε, τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Στον αντίποδα, πιθανή ήττα της Γιουβέντους, ή έστω και ισοπαλία, δυσκολεύει εξαιρετικά την υπόθεση πρόκριση και παράλληλα, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα.

Πρώτα απ’ όλα, θα τεθεί θέμα παραμονής του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην τεχνική ηγεσία. Ήδη υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση στο πρόσωπό του, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν έχει πολύ μέλλον στον πάγκο της «γηραιάς κυρίας».

Πιθανός αποκλεισμός της Γιουβέντους από το Champions League, θα επιφέρει και οικονομικά θέματα, όπως δήλωσε πρόσφατα εξέχων στέλεχος της ιταλικής ομάδας και μέλος της ιδιοκτήτριας οικογένειας Ανιέλι.

Εκτός των παραπάνω, θα τεθεί θέμα και για ορισμένους παίκτες, οι οποίοι απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια, δίχως να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη γειτονική χώρα φαίνεται να υιοθετούν μία σκληρή γραμμή, ανεβάζοντας το θερμόμετρο από το ξεκίνημα κιόλας της εβδομάδας. Ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί με ψυχραιμία την όλη υπόθεση και να αποδώσει στο γήπεδο αυτό που μπορεί.tuttosport

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα