Η Εθνική θέλει πάλι τον Γερμανό της!

Διέρρευσαν τα δύο ονόματα των υποψηφίων προπονητών της Εθνικής μας ομάδας και όλα δείχνουν πως η ΕΠΟ ψάχνει έναν άνθρωπο που θα μοιάζει στον Ότο Ρεχάγκελ, δηλαδή… έναν Γερμανό!

Ο Φέλιξ Μάγκατ και ο Μπερτ Σούστερ είναι δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τις οποίες εξετάζει η ΕΠΟ και δεν αποκλείεται ένας από αυτούς να βρεθεί τελικά στη θέση του Κώστα Τσάνα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στα προκριματικά του Euro και να θέσει τα θεμέλια της δημιουργίας μίας ανταγωνιστικής ομάδας εν’ όψει των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Φέλιξ Μάγκατ είναι 62 ετών και από το 1995 που κάθεται στους πάγκους βρίσκει πάντα δουλειά σε ομάδες με στόχους. Πήρε δύο συνεχόμενα νταμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά έγραψε ιστορία με την Βόλφσμπουργκ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας το 2009. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ σε καμία ομάδα περισσότερα από τρία χρόνια, όχι όμως επειδή αποτύγχανε, αλλά επειδή προτιμούσε και ο ίδιος να κάνει δουλειά, να θέτει βάσεις και στη συνέχεια να ψάχνει άλλο σταθμό. Δεν έχει δουλέψει ποτέ σε Εθνική ομάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τον 55χρονο Μπερντ Σούστερ, που επίσης δεν έχει θητεύσει σε πάγκο ομοσπονδιακού συγκροτήματος, αλλά κι αυτός έχει να επιδείξει έργο σε όποια ομάδα κι αν δούλεψε. Με τη μικρή και άσημη Χετάφε έφτασε στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας, χάρη στο ανεπανάληπτο 4-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα (στη ρεβάνς της ήττας με 5-2 στο Καμπ Νου) και μπήκε στο μάτι της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008! Πάντως, έκανε πολύ καλή δουλειά κατά γενική ομολογία και στη Σαχτάρ και στη Χερέθ, αλλά και στη Λεβάντε, την οποία είχε πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού το 2005 και μόλις απολύθηκε, η ομάδα του κατέρρευσε και με πέντε σερί ήττες υποβιβάστηκε!

Αμφότεροι διαθέτουν καλό βιογραφικό και δεν αποκλείεται να αποτελούν ενδεδειγμένες λύσεις…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα