“‘Η επαναφέρουν το ΦΠΑ, ή παραιτούνται”

Νέα ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Από την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι αποτελεί διπλή πρόκληση προς τους νησιώτες, το να καταγγέλλουν την αύξηση ως αντισυνταγματική, αυτοί που την ψήφισαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της άνευ όρων παράδοσης στην τρόικα δέχθηκε και προχώρησε στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Μέτρο που είχε θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ, μέτρο που δεν δεχθήκαμε να καταργηθεί σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
Αποτελεί όμως διπλή πρόκληση προς τους νησιώτες, το να καταγγέλλουν την κατάργηση- και μάλιστα ως αντισυνταγματική- αυτοί που το ψήφισαν!
Ο κ. Καμμένος βέβαια μας έχει συνηθίσει σε κυβιστήσεις και λαϊκισμούς. Χωρίς αιδώ.
Αλλά το ότι δυστυχώς την σκυτάλη αυτή παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ακόμη συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης των νησιωτών, από όλη την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Τέρμα τα ψέματα. Αν πιστεύουν αυτά που λένε, υπάρχουν δυο δρόμοι: ο ένας να επαναφέρουν τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Ο δεύτερος να παραιτηθούν αξιοπρεπώς.
Αλλιώς ας σταματήσουν την επιχείρηση «δούλεμα» του λαού μας. Τους πήραν είδηση πια.”
Οι ιδιωτικοποιήσεις
Στο μεταξύ στο ΠΑΣΟΚ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με το ποιες ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν μέσω του νέου Υπερταμείου. Επίσης εξετάζουν και το γεγονός ότι η πώληση του Ελληνικού είναι μεταξύ των προαπαιτούμενων για να πάρει η Ελλάδα τη δόση. Γι’ αυτό το λόγο κι επανέφερε στη βουλή το ζήτημα αξιοποίησης του Ελληνικού ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά και τις παρατηρήσεις των εταίρων μας, που ζητούν άμεση έναρξη της επένδυσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών στις αρχές του χρόνου, ωστόσο ο ΕυκλείδηςΤακαλώτος είχε προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Τότε είχε πει ότι το φθινόπωρο θα κατατεθεί προς κύρωση στο Κοινοβούλιο η σχετική σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα