“Σπρώχνουν τον κόσμο στην κατάθλιψη”

«Η Ελλάδα καθυστερεί και πάντα αποφασίζει στο παρά πέντε και αυτό είναι εις βάρος της» τόνισε σε παρέμβαση από τις Βρυξέλλες στον «Αθήνα 9.84» ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κοινή απορία που συνάντησα στις Βρυξέλλες είναι γιατί ο κ. Τσίπρας καθυστερεί τόσο πολύ να παίρνει τις αποφάσεις και γιατί πάει πάντα στο παρά ένα. Ο ίδιος εκτιμά, κατά την προσωπική μου ανάλυση, ότι είναι καλύτερο για τον ελληνικό κοινό. Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα καθώς υπήρχαν ζητήματα που δεν είχαν τεθεί πριν τρεις μήνες και τέθηκαν τώρα λόγο της καθυστέρησης αυτής».
Μιλώντας για τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ τα τελευταία χρόνια είπε: «Τι έχει κερδίσει το ελληνικό κράτος από αυτές τις αυξήσεις του ΦΠΑ; Τίποτα. Κάθε αύξηση ΦΠΑ επιφέρει λιγότερα χρήματα στα ταμεία. Αυξάνονται συνεχώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι σημασία έχει να βεβαιώνεις φόρους, αν δεν εισπράττεις;». Παράλληλα τόνισε ότι η απουσία των επενδύσεων είναι ένα κομβικό σημείο της στασιμότητας της ελληνικής οικονομίας.
«Το σημαντικό είναι να κόψουμε σπατάλες για να μπορέσουμε να μειώσουμε κάποια στιγμή τους φόρους. Διαφορετικά, δεν θα μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έλεγε ότι θα έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες στην υγεία και την παιδεία, αλλά, το Ποτάμι έχει υποδείξει μια σειρά από οργανισμούς, που είναι εντελώς άχρηστοι».
Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσο μεγάλο το κράτος με υπεράριθμους ανθρώπους, από συμβούλους μέχρι γενικούς γραμματείς η οποίοι συνεχώς προστίθενται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιλεγμένους κυρίως με κομματικά κριτήρια λέγοντας: «Δεν μπορεί να κόβεις το ΕΚΑΣ, να λες πως δεν έχεις σεντόνια για τα νοσοκομεία και να προσθέτεις στην κορυφή των υπουργείων καινούριους ανθρώπους, κατά κανόνα επιλεγμένους με κομματικά κριτήρια».
Σε ό,τι αφορά στην ερώτηση για τα στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο κ. Βούτσης ή ο κ. Καμμένος, που τη μία μέρα ψήφισαν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και την επομένη τη χαρακτήριζαν αντισυνταγματική είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε στην πολιτική ανθρώπους που δε θα υποκρίνονται, δε θα ψηφίζουν τη μια μέρα και την άλλη μέρα θα πηγαίνουν στα νησιά και θα λένε ότι αυτό που ψήφισα είναι αντισυνταγματικό. Αυτό σπρώχνει τον κόσμο σε κατάθλιψη».
Τέλος, σε ό,τι αφορά για την αντίθεση του Ποταμιού για το υπέρ- ταμείο ανέφερε ότι η διαφωνία έγκειται στο ότι η δέσμευση των 99 χρόνων είναι πρωτοφανής και προσέθεσε ότι: «¬Θα έπρεπε οι άνθρωποι που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν την ηγεσία του ταμείου να έχουν σχέση με την πραγματική Ελλάδα. Το πως θα αξιοποιηθεί μια μεγάλη παραλιακή έκταση δεν μπορεί να το αποφασίζει κάποιος ο οποίος δε ζει στη χώρα, γιατί η μορφή ανάπτυξης θα είναι καθοριστική για την υπόλοιπη κοινωνία».
Ανακοίνωση
«Η κυβέρνηση αντί να κάνει το αυτονόητο και να απομακρύνει από τη θέση τους όσοι εν γνώσει τους απέκτησαν πλαστά και παράνομα πτυχία σε συνεννόηση με επιτήδειους ιδιοκτήτες σχολείων, και κατέλαβαν μια θέση στο Δημόσιο εις βάρος άλλων συμπολιτών μας, εφευρίσκει έναν ακόμη τρόπο να ενδυναμώσει το πελατειακό κράτος που χτίζει εδώ και 16 μήνες», σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τα πλαστά πτυχία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Κατά το δοκούν ή καλύτερα όποτε τους συμφέρει, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλοτε καταγγέλλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τις μνημονεύει όπως τώρα κάνει και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, προκειμένου να βρει ένα άλλοθι για την ειλημμένη απόφασή του να «νομιμοποιήσει» τα πλαστά πτυχία μιας μερίδας δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων.
Αυτό είναι εξοργιστικό για χιλιάδες νέους και νέες που κάποιοι επιτήδειοι τους πήραν τη θέση με πλαστούς και παράτυπους τίτλους που βλέπουν ότι τελικά στην Ελλάδα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.
Η Κυβέρνηση αντί να κάνει το αυτονόητο και να απομακρύνει από τη θέση τους όσοι εν γνώσει τους απέκτησαν πλαστά και παράνομα πτυχία σε συνεννόηση με επιτήδειους ιδιοκτήτες σχολείων, και κατέλαβαν μια θέση στο Δημόσιο εις βάρος άλλων συμπολιτών μας, εφευρίσκει έναν ακόμη τρόπο να ενδυναμώσει το πελατειακό κράτος που χτίζει εδώ και 16 μήνες.
Κι εν τω μεταξύ χιλιάδες νέοι και νέες με προσόντα που απέκτησαν με θυσίες και κόπο αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, προκειμένου κάποιοι που «κόβουν δρόμο» να συνεχίζουν να απολαμβάνουν ασυλία και να σιτίζονται από την ιερή αγελάδα του δημοσίου. Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, το πελατειακό κράτος μένει”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα