«Η Ε.Ε. θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα»

Αποκλείει την ρήξη με την Ελλάδα ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, δήλωσε  σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται  στην εφημερίδα» Le Parisien/Aujourd΄hui en France» πως «η Κομισιόν και η Ε.Ε. είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές με την Ελλάδα»

«Η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει λοιπόν ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη», εξήγησε ο Moscovici.

«Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να γίνει η αξιολόγηση. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση υπό ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας”, απάντησε ο Φρανσουά Ολάντ σε ερώτηση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το Μάρτιο.

Στη συνέντευξή του, ο Επίτροπος διαβεβαιώνει επίσης πως «η Επιτροπή και η Ε.Ε. είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικό ρόλο από ό,τι στο παρελθόν έναντι πιο ευέλικτων μορφών συνεργασίας» με την Αθήνα.

«Αυτό που θέλουμε και οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ”, είπε ο Pierre Moscovici και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στόχος είναι κοινός. Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει στη συνέχεια να δούμε πώς θα χειριστεί το πρόγραμμα η νέα κυβέρνηση, λέγοντας πως ναι μεν η «ετυμηγορία» των Ελλήνων ψηφοφόρων θα ληφθεί υπόψιν αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν ελήφθησαν από μια κυβέρνηση αλλά από την ίδια τη χώρα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα