“Η Ε.Ε. καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ανθρωπότητα”

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συνάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η Ευρωπαϊκη Ένωση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ανθρωπότητα, περιβάλλοντας με αλληλεγγύη και αγάπη τους πρόσφυγες, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Τα μηνύματα που στέλνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μέσα από τη χριστιανική διδασκαλία και τη συνύπαρξη, αφορούν την ΕΕ που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

Μόνο η χριστιανκή διδασκαλία μπορεί να οδηγήσει τα βήματα εκείνων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας, ώστε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον ΄Ανθρωπο.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τον αναγόρευσε σε Σταυροφόρο του Τάγματος του Πανάγιου Τάφου και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Πανάγιου Τάφου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα