Η κατάσχεση, ο εκβιασμός, οι απειλές: Η άγνωστη περιπέτεια του Βόγλη με τους τοκογλύφους

 

Μία γεμάτη και έντονη ζωή είχε ο Γιάννης Βόγλης, που στα 79 του χρόνια και μετά από μέρες διασωληνωμένος στο «Ιπποκράτειο», «έφυγε» για τη γειτονιά των Αγγέλων ξημερώματα της Τετάρτης 20 Απριλίου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, βράχος δίπλα του η αγαπημένη του σύζυγος Μιράντα, με την οποία μοιράστηκαν 40 χρόνια κοινής ζωής, όπου τους χάρισε δυο υπέροχα παιδιά και εγγόνια, πολλές όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές.

Όσοι γνώριζαν καλά τον Γ. Βόγλη, ήξεραν ότι η κατάσχεση του τριώροφου σπιτιού στη Γλυφάδα που στη συνέχεια βγήκε σε πλειστηριασμό, που ευτυχώς κατάφερε να το περάσει στα χέρια συγγενικού του ανθρώπου, ήταν το μεγάλο «αγκάθι» στην ψυχή του.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι ότι εκείνο το διάστημα ο ηθοποιός ήρθε αντιμέτωπος με μία σκληρή πραγματικότητα ενός «σκοτεινού» κόσμου, αποκτώντας συναναστροφές με τοκογλύφους.

Λίγο μετά την απώλεια του σπιτιού του, προχώρησε στην αγορά ενός διαμερίσματος με τη βοήθεια δανείου, που δυσκολευόταν όμως να το αποπληρώσει. Στην προσπάθειά του τότε να σώσει εκ νέου το σπίτι του χρειάστηκε ρευστό χρήμα, κάτι που δεν είχε εκείνη τη στιγμή, λόγω των οικονομικών αναποδιών που είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ένας «φίλος» του τον συμβούλευσε εκείνη τη δύσκολη περίοδο να απευθυνθεί σε τοκογλύφους. Από εκείνη τη στιγμή θα ξεκίναγε και ο «Γολγοθάς» του που, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του, έφτασαν σε σημείο να απειλούν τη ζωή του.

«Δέχθηκα κάποιες ψιλο-απειλές του τύπου “εμείς σπάμε πόδια και χέρια”. Ήταν από κάτι μούτρα τοκογλύφους, στους οποίους είπα: “Ελάτε όποτε θέλετε να μου σπάσετε και τα χέρια και τα πόδια, και να δούμε ποιος θα βγει μαχαιρωμένος!”» είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βόγλης, αποκαλύπτοντας δημόσια τον στυγνό εκβιασμό που δεχόταν.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα