“Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τους πολίτες ως πελάτες”

“Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τους πολίτες ως πελάτες”. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση.

Ό,τι περισσεύει από την συλλογική προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να πηγαίνει στους αδύναμους πολίτες», τόνισε ακόμα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σε ότι αφορά το «πάγωμα» της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά τόνισε πως έπρεπε να το πάρουμε σήμερα γιατί τέλος του χρόνου έληγε η προθεσμία για να εφαρμοστεί το μέτρο, σημείωσε ο ίδιος μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Είναι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο δείχνει ότι δεν έχουμε ξεχάσει τα νησιά, υπάρχει μια δέσμη μέτρων για την οποία δεσμεύονται όλα τα υπουργεία να ακολουθήσουν και άλλα, που θα δείξουν ότι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα του κόσμου εκείνου που έβγαλε ασπροπρόσωπη τη χώρα στη δύσκολη περίοδο με το προσφυγικό», όπως είπε.

“Αποτελεί  στρατηγική μας η ενίσχυση των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «οι κυβερνήσεις έμαθαν να αντιλαμβάνονται τους πολίτες ως πελάτες και να τους θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές, εμείς δεν είμαστε έτσι. Αποτελέι κυβερνητική στρατηγική η ενίσχυση των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ και την απόφαση για νέα απεργία έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι έχει αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόσο η εξομοίωση όσο και η αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών.

«Η απεργία στρέφεται εναντίον της κοινωνίας αφού το κύριο ζήτημα της φορολόγησης των ναυτικών έχει πλήρως ικανοποιηθεί. Όσον αφορά τα άλλα ζητήματα των απεργών είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπό καθεστώς ομηρείας», τόνισε ο υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα