Η μάχη των play off και του υποβιβασμού

Το πρωτάθλημα της Superleague μπαίνει στην τελική του ευθεία. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώνεται σε πέντε «στροφές», γεγονός που καθιστά κάθε αγώνα κρίσιμο στη μάχη της καλύτερης δυνατής θέσης ενόψει των play off, αλλά και της παραμονής στην κατηγορία.

Η Κυριακή αποτελεί παραδοσιακά ημέρα ποδοσφαίρου, με το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει έξι αναμετρήσεις, κάθε μία με το δικό της βαθμό δυσκολία, τις ιδιαιτερότητες και την κρισιμότητά της. Η «Α» αναλύει τα κυριακάτικα παιχνίδια με το δικό της τρόπο:

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κατάκτηση των βαθμών της νίκης για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι θέλουν να διατηρήσουν την κατοχή της 2ης θέσης στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Δεύτερον, διότι θέλουν να συντηρήσουν την καλή ψυχολογία στους παίκτες και στον κόσμο, ενόψει και του πρώτου ημιτελικού αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τρίτον, διότι παίζουν στην έδρα τους, μπροστά στο κοινό τους. Ο ΠΑΣ δεν είναι παντελώς αδιάφορος, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν κινδυνεύει και άμεσα. Αν «τσιμπήσει» βαθμό δεν θα τον «χαλάσει», γεγονός που τον καθιστά διπλά επικίνδυνο, ακριβώς γιατί θα παραταχθεί δίχως ιδιαίτερο άγχος στην Τούμπα.

SKODA Ξάνθη – Πανιώνιος: Πρόκειται για ματς κλειδί και για τις δύο ομάδες. Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Πανιώνιος βρίσκονται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά όχι τόσο μακριά ώστε να αισθάνονται άνετα. Κάθε άλλο. Οποιαδήποτε απώλεια από εδώ και στο εξής, εγκυμονεί κινδύνους. Όποιος από τους δύο πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, θα πραγματοποιήσει ένα καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Όποιος χάσει, θα δει τους… από κάτω να πλησιάζουν ή και να περνούν… από πάνω! Αυτό συνεπάγεται περιπέτειες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η Ξάνθη έχει το πλεονέκτημα λόγω έδρας και θα θελήσει να το αξιοποιήσει.

ΑΕΛ Καλλονής – ΟΦΗ: Παιχνίδι… μυστήριο! Με νίκη, η Καλλονή ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητες παραμονής της, καθώς απομακρύνεται σημαντικά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει, είναι η ουδέτερη έδρα του ΟΑΚΑ, αλλά με αυτό… ζει από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και, τηρουμένων των αναλογιών, τα έχει καταφέρει μία χαρά. Ο ΟΦΗ είναι σχετικά αδιάφορος. Όντας στην 6η θέση με 38 βαθμούς, θα χρειαστούν πολλά… θαύματα για να κινδυνεύσει. Ωστόσο, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι Κρητικοί, θα αγωνιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Ατρόμητος – Πλατανιάς: Ο… θάνατός σου, η… ζωή μου! Ματς με υψηλό δείκτη ενδιαφέροντος και για τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος είναι γηπεδούχος, θεωρητικά είναι ανώτερος από τον αντίπαλό του και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να παραμείνει στο… μοίρασμα της 2ης θέσης με τον ΠΑΟΚ και να διατηρήσει την απόστασή του από τον ανεβασμένο Παναθηναϊκό. Ο Πλατανιάς «καίγεται» κυριολεκτικά για βαθμούς. Όντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, χρειάζεται βαθμούς εντός και εκτός έδρας, αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή. Αναμένεται μεγάλη μάχη στο Περιστέρι και από τις δύο πλευρές.

Λεβαδειακός – Βέροια: Ένα ακόμη παιχνίδι… φωτιά! Ο Λεβαδειακός εμφανίζεται πολύ δυνατός στην έδρα του και εφόσον καταφέρει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, θα πραγματοποιήσει ένα καθοριστικό βήμα προς την οριστική του παραμονή στην κατηγορία, αφήνοντας πίσω του οκτώ ολόκληρους βαθμούς τη Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η αποστολή της είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα πρέπει να μεταμορφωθεί αγωνιστικά, αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Κομβικό παιχνίδι για την ομάδα της Ημαθίας. Αν χάσει, δύσκολα θα σώσει την παρτίδα…

Εργοτέλης – Ολυμπιακός: Είναι το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έχει όμως αρκετές ιδιαιτερότητες. Ή τουλάχιστον, τις… απέκτησε μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την τριάρα στο «θέατρο των ονείρων» και θα επιδιώξουν να προσφέρουν χαμόγελο στους οπαδούς τους. Ο Εργοτέλης δεν κινδυνεύει άμεσα, αλλά έστω και ένας πόντος περισσότερος στη συγκομιδή του, μόνο χρήσιμος θα αποδεικνυόταν.

Αυτά είναι τα ματσάκια της ποδοσφαιρικής Κυριακής, μέσα από το «μάτι» της «Α». Καλή διασκέδαση, χαλαρώστε και απολαύστε θέαμα και γκολ. Μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα ψυχαγωγία. Καλά να περάσετε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα