“Η μείωση των συντάξεων βρίσκεται έξω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης”

Πρέπει να υπάρχει ελπίδα για να επιβιώσει το Ασφαλιστικό, διεμήνυσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Εργασίας, για πολλοστή φορά, υπεραμύνθηκε των προτάσεών του για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, επισημαίνοντας ότι στόχος των αλλαγών είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών με τρόπο δίκαιο και σωστό.

Ο Γ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές δεν φέρνουν νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαραίτητες τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μπορέσει το Δημόσιο να συνεχίσει να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις.

«Η μείωση των συντάξεων βρίσκεται έξω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, αποφεύγοντας, όμως, να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι δανειστές απορρίψουν την πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία -σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο- οδηγεί στην εξοικονόμηση πόρων για την κάλυψη των διαφορών που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για καλλιέργεια εντυπώσεων αναφορικά με τις επιπτώσεις του νέου σχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να προωθείται η άποψη πως οι νέοι ασφαλισμένοι δεν θα πάρουν σύνταξη, καθώς έτσι θα σταματήσουν να καταβάλουν εισφορές, θα καταφεύγουν στη «μαύρη εργασία» και θα προκύψει πρόβλημα με την πληρωμή των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα