Η νέα μεγάλη αγγλική ομάδα!

Ήταν αναμενόμενο, ωστόσο έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάντσεστερ για να επισημοποιηθεί. Και τώρα χρειάζεται μόλις τρεις νίκες στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για να στεφθεί και επίσημα πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Η Τσέλσι νίκησε τη Γιουνάιτεντ με 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ και εξασφάλισε στην πραγματικότητα το πρωτάθλημα της Αγγλίας, το πέμπτο στην ιστορία της, το τέταρτο την τελευταία δεκαετία. Οι Λονδρέζοι ιδρύθηκαν το 1905 και για 100 χρόνια είχαν να υπερηφανεύονται για ένα μόλις πρωτάθλημα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ανέβηκαν επίπεδο. Μιλάμε πλέον για μία ομάδα με 25 τίτλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν μετά το 2005 (15). Πάντα ήταν μεγάλη ομάδα, καθώς είχε πανηγυρίσει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους (σε μία περίοδο βέβαιοι που οι αγγλικές ομάδες σάρωναν στην Ευρώπη), αλλά μετά το Champions League του 2012, το Europa της επόμενης χρονιάς και φυσικά τα πρωταθλήματα και τα 7 Κύπελλα Αγγλίας (4 την τελευταία δεκαετία) , έχει πλέον ξεπεράσει αγγλικές ομάδες που ίσως και να θεωρούταν μεγαλύτερες (Τότεναμ, Έβερτον, Άστον Βίλα κ.α.).

Πλέον περιμένουμε τη φιέστα για να γίνει η Τσέλσι και επίσημα η έβδομη ομάδα σε πρωταθλήματα στην Αγγλία, με τη Σάντερλαντ των έξι προπολεμικών και την Άστον Βίλα των επτά (τα έξι πριν από το 1910) να απειλούνται πλέον σοβαρά!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα