“Η Ν.Δ. με εμένα πρόεδρο θα φέρει τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση”

Την ερχόμενη Κυριακή τελειώνουν τα ψέματα στη Ν.Δ. αφού διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκε στις κάλπες της 10ης Ιανουαρίου  και φιλοδοξεί, όπως είπε, να ανοίξει  μία νέα σελίδα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Παραχωρώντας τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος αποκάλυψε: «Καταλαβαίνω αυτούς τους λίγους που ετοιμάζονταν για καρέκλες και αξιώματα και ξεβολεύονται από τις πολιτικές μου. Στεναχωριέμαι να ακούω επίσης από στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τα σχόλιά του για την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , είπε: «Μου κάνει εντύπωση που ακούω αυτά από τον Μειμαράκη. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική εκ των υστέρων. Τότε ήταν πρόεδρος της Βουλής και υπερψήφισε τις διατάξεις για τις απολύσεις καθαριστριών».

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι: «όπως έκανα την έκπληξη και πέρασα στον β΄ γύρο, μπορώ να κάνω το ίδιο και την προσεχή Κυριακή».

Σχετικά με την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ανέφερε: «Το κόμμα με εμένα πρόεδρο θα προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και θα φέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί μπορώ να ανοίξω τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια διατηρώντας στο ακέραιο τον «κορμό» του κόμματος».

Ερωτηθείς για το αν είχε συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα απάντησε καταφατικά χαρακτηρίζοντας την, όμως, «τυπική» και τονίζοντας: «Δεν νομίζω να τοποθετηθεί ο ίδιος δημόσια». Επίσης, απέρριψε πλήρως τον διαχωρισμό καραμανλικών-μητσοτακικών στο εσωτερικό της ΝΔ χρησιμοποιώντας το προσωπικό του παράδειγμα: «Πιστεύω ότι τηρώ στο ακέραιο την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί πιστεύω στην ευρωπαϊκή πορεία και δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου. Αυτό με κάνει καραμανλικό;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα