«Η παλιά Ελλάδα το κόμμα του Σαμαρά»

Στην επικοινωνιακή γκάφα κάποιων στη Νέα Δημοκρατία που επέλεξαν ως σύνθημά τους το «Νέα Ελλάδα» αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.

«Καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ως τίτλο ή ως σύνθημα αυτό που έχουμε όλοι οι έλληνες σκοπό, και στόχο να έχουμε δηλαδή μια νέα Ελλάδα, μόνο που για το κ Σαμαρά λόγω των πρακτικών αυτού του χρόνου που είναι πρωθυπουργός , ίσως θα ταίριαζε καλύτερα το σύνθημα για το κόμμα του, «παλιά Ελλάδα» και μάλιστα η παλιότερη Ελλάδα εκείνη η οποία πρέπει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Βορίδη. «Η ιστορία θα αποδώσει ευθύνες και η πολιτική πάντα θα κάνει κριτική. Αλλά σ’ αυτό έχει επί της ουσίας λάθος. Το επί της ουσίας λάθος είναι ότι ξεχνάει πως οι περισσότεροι Έλληνες, μέχρι να υπάρξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν στην κατάσταση της μετεμφυλιακής περιόδου. Μεσαία τάξη ήταν ανύπαρκτη και δημιουργήθηκε από το ’80 και μετά.Κάθε περίοδος, κάθε πολιτικού, έχει τα καλά και τα κακά της. Αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε στην ιστορία για το ΙΚΑ που κάλυψε το 100% της Ελλάδας, για το ΕΣΥ, για την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Στην παρούσα συγκυρία, που όλοι αναζητούμε στοιχεία ενότητας και συμφωνίας, πώς είναι δυνατόν κάποιοι στη Ν.Δ. να θυμούνται τα σημεία που μας διαφοροποιούν και μας χωρίζουν, κάνοντας αγώνα τοποθέτησης για τις επόμενες ημέρες και τους ενδοκομματικούς συσχετισμούς; Νομίζω ότι έκανε μεγάλο λάθος και γι’ αυτό προκάλεσε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά πολλών πολιτικών και πολιτών.» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Απέρριψε κάθε σενάριο συμμετοχής του σε αυτή την κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν του έγινε πάντως πρόταση.
Δεν βλέπει εκλογές άμεσα αλλά περιμένει το δεύτερο στάδιο αποσταθεροποίησης το φθινόπωρο ενώ σημειώνει πως δεν σκοπεύει να ψηφίσει νέα μέτρα για να καλύψει την ανικανότητα των κυβερνώντων.
Σχολιάζοντας τέλος τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως «η δική μου αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ έγινε την περίοδο, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε στρατηγική ούτε τακτική.(..) Τώρα δικαιώθηκε η δική μου επιλογή, που υποστήριζε πως η εθνική προσπάθεια χρειάζεται συμμετοχή πάση δυνάμει και συμμετοχή βέβαια με μία στρατηγική και μια τακτική. Δεν υιοθετήθηκε αυτή η άποψη και το ΠΑΣΟΚ του 13% πήγε στο 5% . Το Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στάση και ήθελε να μπει στη κυβέρνηση κάτι που ο Πρωθυπουργός το ανέβαλε η κρίση στην ΕΡΤ όμως το επέβαλε. Όμως και τώρα βλέπουμε ότι η συμμετοχή με πλήρη πολιτική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση έγινε χωρίς καμία στρατηγική και με συμμετοχή του ίδιου του πρόεδρου του με τρόπο που δεν προσέχθηκε και προκάλεσε σε πολλούς ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης ταπείνωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα