Η «πράσινη κάρτα» στο «οπλοστάσιο» των διαιτητών!

Μετά τους διαιτητές στις περιοχές, το βίντεο για τα οφσάιντ, το σπρέι για τα φάουλ, η καλωδίωση των διαιτητών ώστε να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον τέταρτο διαιτητή και τις κάμερες στα δοκάρια για το αν η μπάλα περνάει τη γραμμή ή όχι, ήρθε μία ακόμη καινοτομία στο ποδόσφαιρο, η… «πράσινη κάρτα»!

Με κόκκινη ο παίκτης αποβάλλεται. Με κίτρινη παίρνει μία προειδοποίηση. Τι θα… παθαίνει με την πράσινη; Αν είναι τόσο… καλό παιδί στο γήπεδο και τηρεί το fair play, ο διαιτητής θα του βγάζει… πράσινη κάρτα και θα σημειώνεται στους… καλούς το όνομά του!

Η καινοτομία αυτή θα εφαρμοστεί στη Β’ Ιταλίας και θα δοκιμαστεί την τρέχουσα περίοδο, προκειμένου να επισημανθούν οι αδυναμίες του ή να προστεθούν πράγματα. Οι διαιτητές έχουν ήδη ενημερωθεί και ενδεχομένως να περάσουν από σεμινάριο στην ομοσπονδία τους, ενώ οι υπόλοιποι κλήθηκαν να παρακολουθούν, ώστε να αποκτήσουν μία ιδέα για την καινούργια εφαρμογή.

Βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα έχει κάποιο όφελος ο ποδοσφαιριστής, ώστε να το επιδιώκει με θέρμη. Μένει να ξεκαθαριστεί και αυτό…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα