Η στήριξή της στον Καμμένο έφερε την διαγραφή της

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην Νέα Δημοκρατία μετά την δημόσια στήριξη της Κατερίνας Παπακώστα στην Βουλή  στον Πάνο Καμμένο και την αποδοκιμασία της στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απόφασή του το πρωί της Πέμπτης διέγραψε την -μέχρι πρότινος-  βουλευτή του κόμματος της Πειραιώς από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης για τα όσα είπε η Κατερίνα Παπακώστα και  έγινε έκτακτη σύσκεψη στην ΝΔ, όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κ. Παπακώστα μια ανακοίνωση με την οποία να ανασκευάζει όσα είπε.

Η κ. Παπακώστα έβγαλε μεν ανακοίνωση αλλά δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο της ΝΔ. Μάλιστα σε νέα σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης έπεσαν στο τραπέζι εισηγήσεις για διαγραφή.

Τι έφερε τη διαγραφή

Η Κατερίνα Παπακώστα ,μιλώντας στην Βουλή όπου συζητείτο το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, είπε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».

Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα, λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο κ. Καμμένος να της ανταποδώσει τα καλά λόγια την προσκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνέχεια όμως τον λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που ξεκαθάρισε: «Σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Παπακώστα είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματός της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος.

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η  βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ.  Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου”.

Υπενθυμίζεται ότι παλιότερα η κα Παπακώστα είχε διαφοροποιηθεί από την θέση του κόμματός της, όταν είχε δηλώσει ότι πρέπει να ψηφιστούν και από το κόμμα της οι ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

“Εάν κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευτεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί”, είχε αναφέρει τότε.

Tι είπε η Παπακώστα για τη διαγραφή της

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μια δήλωση που έχει ως τίτλο, «Αναφαίρετον όπλον αρετή».

Ολόκληρη η δήλωση της Κατ. Παπακώστα έχει ως εξής:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν.»

Στέλεχος της Ν.Δ. από το 1988

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι πολιτικό στέλεχος της ΝΔ από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος.

Το 1990 ήταν η νεότερη, πανελλαδικά, υποψήφια δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα.Το 1997, εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο).

Διετέλεσε βουλευτής από το 2000-2009.

Τον Μάιο του 2004, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, της αναθέτει την Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, μετά την εκλογή του τον Νοέμβριο του 2009, την επανόρισε Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων, θέση την οποία διατηρούσε έως και σήμερα.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Αντώνης .Σαμαράς της εμπιστεύθηκε την θέση της υφυπουργού Υγείας. Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα