Η Φώφη κατά της συμφωνίας των Βερσαλλιών

Αποφασισμένη να ζητήσει από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να μην υιοθετήσουν το σενάριο της Λευκής Βίβλου για το μέλλον της Ευρώπης και να μην ισχύσουν όσα συζήτησαν στις Βερσαλλίες οι Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι προσήλθε στην προσύνοδο των Βρυξελλών η Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα επιμένει στη δήλωση που έκανε πριν από λίγες ημέρες ότι “το μόνο σενάριο για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση είναι αυτό που οδηγεί σε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη με ισχυρή κοινωνική πολιτική, ανάπτυξη, απασχόληση, με πολιτικές για την καταπολέμηση των νέων ανισοτήτων και της φτώχειας, της προστασίας του περιβάλλοντος”.
Στην παρέμβασή της η κα Γεννηματά υποστηρίζει πως “με συνοχή και αλληλεγγύη, προϋπολογισμό, ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, που οδηγεί σε μια πολιτική Ευρώπη δημοκρατικά νομιμοποιημένη. Οποιοδήποτε σενάριο για το μέλλον που αναιρεί τα στοιχεία της συνοχής και αλληλεγγύης επιτείνει την κρίση και το αδιέξοδο και δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό”.
Φυσικά από την Χαριλάου Τρικούπη έχουν μείνει έκπληκτοι από την αφωνία της συνήθως λαλίστατης κυβερνητική προπαγάνδας . Κι όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες της κας Γεννηματά “αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση έχει άποψη για όλα αυτά. Γιατί μέχρι στιγμής επικρατεί εκκωφαντική αφωνία”. Μάλιστα επισημαίνουν μήπως στην προσπάθειά του ο κ. Τσίπρας να γλιτώσει από κάποια μέτρα που θα φέρει η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης θα αποδεχθεί το σενάριο για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων. “Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη χώρα”, λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Χρηστίδης
Πάντως σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε σε δήλωσή του ότι «είναι σημαντικό ότι φαίνεται να υπήρξε μία πρώτη συμφωνία. Επιθυμούμε να κλείσει σύντομα και η αξιολόγηση, ζητάμε από την κυβέρνηση να την κλείσει χρησιμοποιώντας και τη στήριξη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε πως «η κα Γεννηματά έχει επανειλημμένως σταθεί δίπλα στη χώρα και αύριο στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες θα ξαναζητήσει συγκεκριμένες λύσεις και δικλείδες και για το χρέος αλλά και για τα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης θέμα το οποίο δεν φαίνεται να συζητείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς».
Όσον αφορά την αξιολόγηση, σχολίασε πως «ο λογαριασμός για το κλείσιμο είναι πολύ ακριβός, αν είχε κλείσει πέρυσι τον Οκτώβρη δεν θα είχε χρειαστεί να πάμε σε λογικές τέτοιες όπως στις συντάξεις. Όλη η ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχουν φέρει την οικονομία μας σε πολύ δύσκολη θέση, είδαμε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πριν λίγες μέρες τα οποία είναι συγκεκριμένα, έχουμε ύφεση στην χώρα και αυτό δημιουργεί στην πραγματική οικονομία συνθήκες ανασφάλειας, με διαρροές στις τράπεζες. Αποδείχθηκε ότι το τελευταίο τετράμηνο του 2016 ήταν το χειρότερο τετράμηνο της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια, μαζί με την πρώτη περίοδο των Capital Controls».
Ο Λοβέρδος
«Αν είχε ίχνος ευθιξίας, ο Νίκος Παππάς έπρεπε να παραιτηθεί μετά και τη σημερινή ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής της επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι γράφτηκε ο επίλογος μιας φαρσοκωμωδίας που ο πρωταγωνιστής της ήθελε να μας πείσει ότι είναι καθαρτήριο δράμα.
«Τέλος στην ξεδιάντροπη απόπειρα της κυβέρνησης, ελέγχου των ΜΜΕ και της πολυφωνίας. Άραγε ο πρωταγωνιστής όλων αυτών, Νίκος Παππάς, και ο πάτρωνάς του στο Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας έβγαλαν τα αναγκαία συμπεράσματα; Δυστυχώς για τη χώρα η θλιβερή πολιτική τους αποδεικνύει το αντίθετο», κατέληξε.

Ο Ξεκαλάκης

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια που κάνουν να εκφράσουν τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας, τους μη προνομιούχους της νέας εποχής, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη δράση και την εξωστρέφεια των δημοτικών και νομαρχιακών τους οργάνων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, το προσεχές τετραήμερο θα συμμετέχει, θα μιλήσει και θα ανταλλάξει απόψεις με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, καθώς και με προοδευτικούς πολίτες, σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην 3η Δημοτική Κοινότητα Αθηναίων (Πετράλώνα), στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στο Βόλο.
Σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ομιλία στα Πετράλωνα, το Σάββατο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και την Κυριακή στον Βόλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα