«Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018»

«Το σχέδιό μας αποδίδει. Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, οφείλουν να το αναγνωρίσουν», επεσήμανε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, με πολύ αισιόδοξη διάθεση, μετέφερε την πεποίθηση του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ενώ υπογράμμισε πως τα προαπαιτούμενα τα οποία συζητούνται με τους θεσμούς δεν θα προκαλέσουν εκπλήξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε αναφορά και στις κατά καιρούς επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα μέτρα το 2018 και για εκλογές την άνοιξη, κριτική η οποία διαψεύδεται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε «το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, η οποία παραμένει η μόνη που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι, παρά το αυστηρό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία του 2015, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης βγαίνει και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται».

Για το κοινωνικό μέρισμα τονίστηκε πως θα διανεμηθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα, χωρίς πάντως για γίνει αναλυτική συζήτηση, καθώς τα τελικά οικονομικά στοιχεία θα είναι γνωστά στο τέλος Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα