Η ώρα της επαναστατικής γυμναστικής

Και τώρα ήρθε η ώρα της επαναστατικής γυμναστικής λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει προσπάθεια να ξαναβρεθεί με τους συνδικαλιστές που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο με στόχο την δημιουργία πλείστων προβλημάτων στην κυβέρνηση.
Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει απολέσει την επαφή του με τον συνδικαλισμό, αλλά και να προκρίνει μεταρρυθμίσεις που δεν είναι αρεστές στις συντεχνίες, όμως ήδη έχουν στηθεί οι γέφυρες, ώστε να απλωθεί μία νέα πράσινη ομπρέλα προστασίας για τους συνδικαλιστές, οι οποίοι φυσικά θα αναλάβουν δράση κατά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας θα δούμε το ίδιο έργο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Τα προηγούμενα χρόνια οι κατατρεγμένοι ήταν οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να στοχοποιήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα πρωτοκλασάτα ως και τα μικρομεσαία.
Η μητέρα των μαχών, όπως λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη θα διεξαχθεί όταν η κυβέρνηση λόγω και του μνημονίου που υπέγραψε θα θελήσει να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες. Κάπως έτσι εξηγείται και η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο αμαξοστάσιο του Ρέντη συνοδευόμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος την Δευτέρα το πρωί.
Τα οικονομικά
Παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ, πέραν της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και των μετωπικών επιθέσεων κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, αναζητούν τρόπους για να εισρεύσουν χρήματα στα άδεια ταμεία. Τα έξοδα είναι αρκετά και δεν αρκούν οι εισφορές από βουλευτές και μέλη. Ήδη στην Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις μεταξύ των έμπιστων συνεργατών της Φώφης Γεννηματά και του γενικού διευθυντή του κόμματος, Νίκου Σαλαγιάννη, με βασικό αντικείμενο τη διαχείριση των οικονομικών και την αναζήτηση άλλων τρόπων απόκτησης ρευστότητας, καθώς η δεύτερη δόση της κρατικής χρηματοδότησης δεν έχει καταβληθεί ακόμη.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν δύο πρωτοβουλίες: Η πρώτη σχετίζεται με την αποστολή SMS προς όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, με το οποίο θα καλούνται να προσφέρουν τον οβολό τους σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό. Στη δεύτερη εξετάζεται η ίδια η κ. Γεννηματά να τεθεί επικεφαλής στην καμπάνια «Σώστε το ΠΑΣΟΚ από τη χρεοκοπία», με προσωπική επιστολή προς τα μέλη του κόμματος για να συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη. Με βάση το μητρώο μελών και φίλων, όπως αυτό συντάχθηκε κατά την τελευταία εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, υπολογίζεται ότι περίπου 70.000 άτομα παραμένουν ενεργά στις οργανώσεις του κόμματος. Σύμφωνα με το σκεπτικό του οικονομικού επιτελείου, έστω και οι 50.000 από αυτούς να δίνουν κάθε μήνα από 1 ευρώ μπορεί να συγκεντρώνεται κάθε φορά ένα σεβαστό ποσό για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα, μαζί με το μισθολογικό κόστος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα