Η ώρα των συνεντεύξεων

Ισχυρή δόση Αντώνη Σαμαρά έχει προγραμματίσει το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας για την τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα, καθώς πέραν των δύο συγκεντρώσεων σε Θεσσαλονίκη (την Παρασκευή) και την Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου σειρά έχουν πλέον οι τηλεοπτικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις σε όλους σχεδόν του τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνονται πολλές προτάσεις για επισκέψεις, παρουσιάσεις και δημόσιες παρεμβάσεις, οι οποίες προφανώς και θα υλοποιηθούν εν μέρει, ωστόσο είναι σαφές ότι εφεξής το βάρος θα πέσει στις τοποθετήσεις του μέσω εφημερίδων και, κυρίως, τηλεοπτικών σταθμών. Το Μαξίμου έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (Mega, Ant1, Alpha, Σκάι, Star, ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν ο κ. Σαμαράς θα αποδεχθεί την πρόσκληση της κρατικής ΝΕΡΙΤ).

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η διαμάχη των καναλιών για την πρώτη συνέντευξη Σαμαρά. Ωστόσο, δεδομένου ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις θα υπάρξουν, παράλληλα, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για ένα επικείμενο τηλεοπτικό debate, προφανώς με τους αρχηγούς σε διαφορετικά… studio.

Κλιμάκωση

Οι τηλεοπτικές παρεμβάσεις του κ. Σαμαρά θα σηματοδοτήσουν και την κλιμάκωση της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ., καθώς βασική επιδίωξη θα είναι να ενισχυθεί το δίλημμα επί του οποίου θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στην κάλπη. Αυτό, όπως ήδη διαφαίνεται από τις τελευταίες ομιλίες του κ. Σαμαρά σε Ιωάννινα και Αγρίνιο θα αφορά τόσο στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού -οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον κ. Σαμαρά να προηγείται του κ. Τσίπρα στα περισσότερα ποιοτικά στοιχεία- όσο και στην πορεία της χώρας, αν αυτή δηλαδή θα είναι ευθύγραμμη μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει ή σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους με άγνωστες συνέπειες.

Ο κ. Σαμαράς, συνεπώς, θα είναι όχι μόνον το πρώτο βιολί της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και το κεντρικό πρόσωπο επί του οποίου δομείται αυτή. Το στοιχείο του φόβου, όχι όμως και χωρίς προτάσεις για την επόμενη ημέρα αλλά και εξαγγελίες για ελάφρυνση των πολιτών και ενίσχυση των ασθενέστερων, θα είναι επίσης βασικό στο λόγο που θα αρθρώνει η Ν.Δ. στην τελική ευθεία πριν την κάλπη, καθώς ήδη τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν σημαντική μερίδα πολιτών να προβληματίζεται για τις τύχες της χώρας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη στρατηγική λαμβάνουν αποστάσεις αρκετοί εκ των “γαλάζιων”.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα