«Η NOVA και ο ΟΠΑΠ δεν θέλουν τέτοιες τιμωρίες»

Τη νομική άποψη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ποινή αφαίρεσης βαθμών που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή και το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τα επεισόδια στον Τελικό κυπέλλου και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Λάμπρος Μπίρδας.

Ο Νομικός Σύμβουλος του «Δικέφαλου του Βορρά» εκτίμησε πως δεν θα επιβληθεί εκ νέου αφαίρεση βαθμών, δήλωσε πως η NOVA και ο ΟΠΑΠ, οι χορηγοί των διοργανώσεων, δεν θέλουν ανάλογες τιμωρίες, ενώ εξέφρασε την απορία του για το σκεπτικό που επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM:

«Για να μην πλατειάσουμε και μπερδέψουμε τον κόσμο. Τα εκτεταμένα επεισόδια όπως ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έχουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν συσωρευτικά: έπρεπε να υπάρχει σωματική βλάβη, ικανός αριθμός συμμετοχής οπαδών στα επεισόδια και δεν υπάρχει πουθενά από τις εκθέσεις των αξιωματούχων δεν αποδείχθηκε τραυματισμός. Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης. Αναφέρεται πως υπάρχει χτύπημα στον Μανιάτη και τον Βαλντέζ, κάτι που τιμωρείται διαφορετικά από τον τραυματισμό. Δηλαδή, αν χτυπήσεις κάποιον έχεις τρεις αγωνιστικές και αν τον χτυπήσεις και τον τραυματίσεις, τότε γίνεται οχτώ. Κάπως έτσι ήρθε η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας παράπονα και δεν ξέρω πώς το ξεπέρασε αυτό. Δεν ασκήθηκε έφεση και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την αλλαγή της απόφασης. Στην περσινή τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν συμβόλαια με τη Nova και ο ΟΠΑΠ δεν θέλουν να υπάρχουν τιμωρίες.

Δεν ασκήθηκε εκεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά κληθήκαμε με βάση το φύλλο αγώνα. Θεωρητικά θα μπορούσε να μας καλέσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά αύριο είναι η εκδίκαση από το αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον τελικό του Κυπέλλου και θα εκδικαστεί – και αυτή αύριο – στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Έριξα μία πρώτη ματιά για τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο και η δίωξη του ΠΑΟΚ δεν γίνεται για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και από τη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να βοηθήσω στις αντιφάσεις που εκτιμάτε πως υπάρχουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα