Θα κάνει Χριστούγεννα;

Η θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό δεν ήταν ποτέ άνετη για κανέναν από όσους πέρασαν από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο και ο Πάουλο Μπέντο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πόσω μάλλον όταν οι πρωταθλητές δεν δικαιολογούν με την εικόνα τους στο γήπεδο τον τίτλο της κορυφαίας ελληνικής ομάδας.

Ο Πορτογάλος μπορεί να έχει προσφέρει στη διοίκηση και τους οπαδούς του Ολυμπιακού τρεις… μαγικές νύχτες μετά τις ισάριθμες εντός έδρας νίκες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πέραν τούτου, όμως, δεν του πιστώνεται τίποτα άλλο σαν επιτυχία στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο κόσμος… στράβωσε μαζί του από την αρχή με την περιπετειώδη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το σημερινό +7 από τις ομάδες που τον ακολουθούν θεωρείται φυσιολογικό με τα… χάλια που έχουν οι υπόλοιποι.

Γκέλες όμως όπως η ήττα στη Λάρισα και η εντός έδρας ισοπαλία με την Κέρκυρα είναι αποτελέσματα που δεν χωνεύονται εύκολα και συνήθως λειτουργούν σαν… τραμπολίνο για την εκτόξευση του προπονητή μακριά από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο και οδηγούν στην αντικατάστασή του.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά για τα οποία επιρρίπτουν ευθύνες στον Πορτογάλο κόουτς οι υποστηρικτές της πιο λαοφιλούς ελληνικής ομάδας. Η εμμονή του να μη χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου τον αγαπημένο της εξέδρας Τσόρι, ούτε τον Μαρίν που αποτέλεσε μία από τις πιο δαπανηρές καλοκαιρινές μεταγραφές, έχει φέρει τον Μπέντο σε δύσκολη θέση.

Η κριτική, ωστόσο, στο πρόσωπο του πρώην διεθνούς Πορτογάλου άσου έγινε ακόμα πιο έντονη μετά τα όσα είπε πριν από τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, χαρακτηρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της δεύτερης θέσης ως «μη αποτυχία».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Έχουμε φέρει στην Κύπρο είκοσι παίκτες, από αυτούς δύο θα μείνουν εκτός και από εκεί και έπειτα θα διαλέξουμε τους καλύτερους έντεκα.

»Δεν είναι αποτυχία, περάσαμε από play-off και έπειτα παλέψαμε για την πρόκριση, τώρα πρέπει να παλέψουμε για την πρώτη θέση. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να θεωρηθεί αύριο αποτυχία έστω και αν δεν πάρουμε την πρώτη θέση». Η τελευταία ατάκα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των οπαδών, η πλειοψηφία των οποίων ασφαλώς και θεωρεί αποτυχία τη δεύτερη θέση σε όμιλο με αντιπάλους το ΑΠΟΕΛ, τη Γιουνγκ Μπόις και την Αστάνα. Τρεις ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτουν το μέγεθος του πειραϊκού συλλόγου, ο οποίος μέχρι και ένα χρόνο πριν βρισκόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικούσε την πρόκριση στους «16».

Όταν, μάλιστα, στο εσωτερικό των «ερυθρόλευκων» ο προβληματισμός για τις απογοητευτικές τελευταίες εμφανίσεις δεν μπορεί να κρυφτεί, τότε η θέση του προπονητή γίνεται ακόμα πιο επισφαλής. Μετά το αποτυχημένο… πείραμα με τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα ήθελε με τίποτα κι άλλη αλλαγή προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν, ορισμένες φορές όμως τις κινήσεις των προέδρων καθορίζουν τα ίδια τα αποτελέσματα.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο για τον Μπέντο ο εκτός έδρας αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έρχεται και στην καλύτερη χρονική περίοδο. Με την αμφισβήτηση του κόσμου να ενισχύεται όλο και περισσότερο, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να επιστρέψουν στις επιτυχίες σε μία έδρα όπου έχουν αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα κατά το παρελθόν, ενώ ο φετινός ΠΑΣ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών σε μία δύσκολη έδρα θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο για τους «ερυθρόλευκους» που χρειάζονται νίκες και ηρεμία για να περάσουν ήσυχες γιορτές. Αντίθετα, νέα βαθμολογική απώλεια ίσως αποδειχθεί απαρχή σοβαρών εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα