Σύσφιξη σχέσεων α-λά… ποδοσφαιρικά

Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ ήταν πιο οριακή από ποτέ την εβδομάδα που πέρασε με τον «Δικέφαλο του βορρά» να παίζει σε 90΄ ό,τι του έχει απομείνει για φέτος, δηλαδή την ευρωπαϊκή του παρουσία, και να βγαίνει νικητής.

Οι αντιδράσεις των οπαδών και τα… γιαούρτια που εκσφενδονίστηκαν κατά των ποδοσφαιριστών στην επιστροφή από την Αθήνα και την ήττα από τον Παναθηναϊκό θορύβησαν τη διοίκηση σε τέτοιο σημείο που δεν είχε άλλη λύση. Μόλις ο Ιβάν Σαββίδης πληροφορήθηκε τα… καθέκαστα δεν του έμενε τίποτα άλλο από το να αποφασίσει τον εγκλεισμό των παικτών σε ξενοδοχείο προκειμένου να προετοιμαστούν ανεπηρέαστοι για τον… τελικό πρόκρισης με τη Σλόβαν Λίμπερετς.

Το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ τελικά ήρθε, καθώς η Φιορεντίνα έπαιξε για την… ιστορία της στο Αζερμπαϊτζάν φράζοντας τον δρόμο στην Καραμπάγκ και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος.

«Σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμούσε με τιμωρία. Ήθελα πάρα πολύ να είμαστε όλοι μαζί. Ήταν μια καλή ατμόσφαιρα και σε καλές συνθήκες επικοινωνήσαμε μεταξύ μας. Πήρα μια ικανοποίηση με την επικοινωνία μαζί τους», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου της Θεσσαλονίκης μετά την πρόκριση προσθέτοντας ότι η ηλικία στην οποία βρίσκεται είναι ακατάλληλη για στενοχώριες: «Είπα στα παιδιά ότι οι φίλαθλοι περιμένουν έναν τέτοιο ΠΑΟΚ και τέτοιος πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ.

»Από την άλλη θέλω να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας που δίνουμε. Ήταν πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Τις προηγούμενες μέρες που μείναμε στο ξενοδοχείο γίναμε οικογένεια. Είπα στους παίκτες ότι οι γιατροί δεν μου συστήνουν να είμαι στο γήπεδο αλλά θα είμαι μαζί τους σήμερα».

Όλα μοιάζουν ιδανικά στον ΠΑΟΚ μετά την επίτευξη του πρώτου ευρωπαϊκού στόχου, που δεν ήταν άλλος από τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ και το 2017. Μήπως όπως το γλυκό… μεθύσι της πρόκρισης ωραιοποιεί αρκετά την κατάσταση;

Ο «δικέφαλος» σίγουρα δεν έλυσε όλα του τα προβλήματα επειδή κατάφερε να νικήσει έναν ήδη αποκλεισμένο και αδιάφορο αντίπαλο όπως ήταν η Σλόβαν Λίμπερετς. Οι πληγές στο εσωτερικό του από την τιμωρία του Τζαβέλα και τις έμμεσες κατηγορίες του Ίβιτς μετά την ήττα από τον Ατρόμητο μπορεί να επουλώθηκαν σε σημαντικό βαθμό, δεν έχουν όμως γιατρευτεί ολοκληρωτικά. Το θετικό είναι ότι το πρόγραμμα μέχρι τη χειμερινή διακοπή με αντιπάλους τον Πλατανιά και την Κέρκυρα στο πρωτάθλημα και τον Πανελευσινιακό στο Κύπελλο δείχνει βατό και ο δρόμος για νέες νίκες μοιάζει ανοιχτός, κρύβει όμως και ορισμένες δυσκολίες.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, που είχε περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις πρόσφατες ήττες από Ατρόμητο, Παναθηναϊκό αλλά και την ισοπαλία με τα Τρίκαλα στο Κύπελλο, πήρε… παράταση ζωής στον πάγκο αλλά για να ξεχειμωνιάσει εκεί θα χρειαστούν ανάλογες εμφανίσεις. Αν ο ΠΑΟΚ βγάλει το ίδιο πάθος προσεχώς, θα κερδίσει αρκετές θέσεις στη βαθμολογία και ο προπονητής του θα σταματήσει να αισθάνεται πως κάποιοι… πριονίζουν την καρέκλα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα