«Θα κάνουμε παροχές σε περιβάλλον ανάπτυξης»

Συνέντευξη στον Κώστα Παπαδόπουλο

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα στην καλύτερη περίπτωση σε νέα μνημόνια και σε σκληρά μέτρα που στόχο θα έχουν τη μεσαία τάξη», είναι το μήνυμα που στέλνει η υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Α΄ Αθήνας, Άννα Καραμανλή, λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Ξεκαθαρίζει, ταυτόχρονα, πως «στόχος μας είναι όσο προχωρά η ελληνική οικονομία να συνεχίσουμε τις παροχές, μέσα όμως σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον ανάπτυξης».

 

Το «grexit» βρίσκεται και πάλι στο τραπέζι. Η επίκληση του φόβου αρκεί για να ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις και η Ν.Δ. να κερδίσει τις εκλογές;

«Το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη δεν το επικαλείται μόνο η Ν.Δ. Είναι κοινή διαπίστωση όλων των θεσμικών φορέων και των εταίρων της Ε.Ε. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα στην καλύτερη περίπτωση σε νέα μνημόνια και σε σκληρά μέτρα που στόχο θα έχουν τη μεσαία τάξη. Την ώρα δηλαδή που οι πολίτες αρχίζουν να νιώθουν πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και πως η ανάπτυξη είναι κοντά, δεν νομίζω πως θα διακινδυνεύσουν τα πάντα στηρίζοντας μια πολιτική η οποία όχι μόνο δεν είναι ρεαλιστική αλλά στηρίζεται στο λεφτά υπάρχουν. Η Ν.Δ. έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα που δίνει ώθηση στην ανάπτυξη και αρχίζει τη σταδιακή ανακούφιση των πολιτών. Για αυτό οι πολίτες θα στηρίξουν τη μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη. Για μια καλύτερη μέρα».

 

Η μέση ελληνική οικογένεια είναι αυτή που επλήγη περισσότερο από την κρίση και τις πολιτικές του μνημονίου. Ποιες δεσμεύσεις μπορείτε να αναλάβετε απέναντι σε αυτό τον κόσμο;

«Έχουμε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με μέτρα που ανακουφίζουν στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία. Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ανώτατου φορολογικού συντελεστή μέχρι τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με βασικό άξονα τη φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 15%. Ήδη έχουμε λάβει συγκεκριμένα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η αποκατάσταση των αδικιών στους ένστολους. Στόχος μας όσο προχωρά η ελληνική οικονομία να συνεχίσουμε τις παροχές μέσα όμως σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον ανάπτυξης».

 

Η Ελλάδα διαθέτει μία νέα γένια φορτωμένη με πτυχία και όνειρα, η ανεργία όμως και η υποαπασχόληση είναι στο «κόκκινο». Τι λέτε σε αυτούς τους ανθρώπους;

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα και δίνουμε καθημερινά μάχη για αυτό. Ήδη έχει αρχίσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας, μικρή στην παρούσα φάση, αλλά σημαντική καθώς όσο προχωράμε στην ανάπτυξη θα δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Για τα επόμενα 5 χρόνια, ήδη όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και τα αρμόδια ινστιτούτα προβλέπουν τη δημιουργία τουλάχιστον 750.000 θέσεων εργασίας, καθώς ήδη υπάρχουν πάρα πολλές ξένες επενδύσεις που προετοιμάζονται για τη χώρα μας. Οι πολίτες, οι άνεργοι νέοι, πρέπει να γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την ξεκάθαρη θέση του κατά των επενδύσεων και τις επανακρατικοποιήσεις θα οδηγήσει σε ματαίωση όλων αυτών των σχεδίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της νεολαίας μας».

 

Είστε υποψήφια στη Β΄ Αθηνών. Γιατί ο κόσμος να σας επιλέξει;

«Είμαι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά. Έχω σταθεί στα πόδια μου, γνωρίζω τα προβλήματα των πολιτών, πιστεύω στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και στο μήνυμα της ελπίδας για την επόμενη μέρα και μπορώ μαζί με τους πολίτες της Β΄ Αθήνας να βοηθήσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα