«Θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς»

Για πλήρη κάλυψη των αιτήσεων όλων των οικογενειών σχετικά με την ένταξη των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δεσμεύτηκε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως έπρεπε στην αρχή τα συναρμόδια υπουργεία να διαχειριστούν τα χρήματα, τα οποία ήταν κατανεμημένα σε διάφορα προγράμματα, και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσαν να πουν νωρίτερα κάτι με βεβαιότητα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πλέον κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια.

Από εκεί και πέρα, ο Βρούτσης είπε ακόμη ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν οι περίπου 60 χιλιάδες θέσεις εργασίας (πέντε μηνών), που αφορούν κυρίως ανέργους, μέλη οικογενειών χωρίς εισόδημα, ενώ οι πρώτες προσλήψεις αναμένονται τον Οκτώβριο. Ως κριτήρια επιλογής ορίζονται η διάρκεια εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ, η ηλικία, το εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων και σε κάποιες περιπτώσεις και οι σπουδές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα