Πότε θα γελάσει ο Ιβάν;

Χρήματα βάζει, παίκτες παίρνει, προπονητές αλλάζει, συνεργάτες προσθέτει, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, δεν έχει πάρει κάποιο Κύπελλο και δεν έχει παίξει στους ομίλους του Champions League. Τα αποτελέσματα δε συνάδουν με τις επενδύσεις και ο κόσμος δεν ξέρει σε ποιον να παραπονεθεί. Τόσα χρόνια ήταν συνηθισμένος να τα βάζει με τη διοίκηση, αλλά φέτος δεν τα έβαλε ούτε καν με τον προπονητή, παρά τις αποτυχίες!

Οκτώ εκατομμύρια και δέκα χιλιάρικα

Ο Ιβάν Σαββίδης, λοιπόν, κάνει ότι μπορεί, σε χρηματικό επίπεδο. Η νέα οικονομική ένεση της τάξης των 8.010.000 θα εκτοξεύσει το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου στα 73.000.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, δεν ξεπερνούσε τα 7,5 εκατομμύρια. Με απλά μαθηματικά, έβαλε περισσότερα μέσα σε μία μέρα απ’ όσο ήταν το Μ.Κ. της ΠΑΕ το 2012! Με αυτό το ποσό κλείνει όλες τις τρύπες που άνοιξαν φέτος και επιτρέπει φυσικά στην ΠΑΕ να κάνει επιπλέον μετεγγραφές, καλυμμένη από το πλαίσιο του Financial Fair Play. Χωρίς αυτό το ποσό, ο ΠΑΟΚ θα ήταν δεσμευμένος και μόνο αν πουλούσε παίκτες θα δικαιούνταν να μπει δυναμικά στο παζάρι.

 

Σημάδι πως θα κρατήσει τα δυνατά του χαρτιά

 

Αυτή η κίνηση της μεγάλης αύξησης του Μ. Κ. είναι δείγμα του ότι θα επιδιώξει να κρατήσει τους καλούς του παίκτες και όχι να παζαρέψει. Ίσως, λοιπόν, δούμε μία τακτική με τον Ρόμπερτ Μακ εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε διαμορφωθεί μέχρι προχθές. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον κρατήσει και δεν έχει ανάγκη τα λεφτά του για να πορευτεί.  Το ίδιο ισχύει και με τον Ροντρίγκεζ ή με οποιονδήποτε άλλο μπορεί να φέρει πρόταση. Όσο βάζει λεφτά ο Σαββίδης, ανάγκη για να πουλάει παίκτες ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει

Κοιτάζει πάντα τις ακαδημίες

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Σαββίδη, ξέρουν την ευαισθησία που έχει με τα «τσικό» του ΠΑΟΚ. «Αρρωσταίνει» όταν βλέπει τα τμήματα Ακαδημιών να έχουν επιτυχίες και λατρεύει τους παίκτες που βγαίνουν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Τμήμα των χρημάτων που μπαίνει στην ΠΑΕ είναι για την ανάπτυξη των Ακαδημιών. Ο Ιβάν Σαββίδης πιστεύει πως υπάρχει τεράστιο ταλέντο στις ακαδημίες, μία γενιά παικτών που και τίτλους μπορεί να φέρει στην Τούμπα και χρήματα στη συνέχεια. Κατά γενική ομολογία, ο Πέλκας και ο Μυστακίδης είναι παιδιά που έχουν τρομερό ταλέντο.

 

Βάζει πολλά, δεν χαρίζει τίποτα

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έβαλε, λοιπόν, και φέτος πολλά λεφτά, ωστόσο η εντολή του όσον αφορά στη διαχείρισή τους είναι διαφορετική. Πέρσι, θυμίζουμε πως είπε στον Άρνεσεν πως έχει την ελευθέρας να κάνει μετεγγραφές της τάξης των 20.000.000 ευρώ. Όταν είδε τις γκέλες των πρώτων αγωνιστικών, πήρε ένα κομμάτι του μπάτζετ και πήγε και αγόρασε τον Μπερμπάτοφ. Φέτος τελείωσαν αυτά. Κανείς δεν θα διαχειριστεί κανένα ποσό. Θα γίνονται εισηγήσεις και ο ίδιος θα κρίνει. Θεωρεί ότι το περσινό μοντέλο απέτυχε, διότι ο Άρνσεσεν δεν είχε το μυαλό του στις καλές επιλογές, αλλά στο πως θα καταφέρει να μην ξεπεράσει το ποσό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα