Θα χάσει και την Ευρώπη…

 

Η χρονιά της ισοπαλίας για την ΑΕΚ! Η Ένωση παρά το ότι ήταν κυρίαρχη απέναντι στον Παναιτωλικό κατάφερε να φέρει την πέμπτη εντός έδρας ισοπαλία της στο πρωτάθλημα, μένοντας στο 0-0 κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου, αφού οι επιθετικοί της δεν σημάδευαν γωνία, αλλά επιχειρούσαν σουτ και κεφαλιές πάνω στον εξαιρετικό Κυριακίδη, ενώ οι μέσοι της δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Η ΑΕΚ έπαιξε με 4-3-3, τον Σιμόες «κόφτη», τους Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον εσωτερικούς μέσους, τον Μάνταλο και τον Πατίτο στα «φτερά» της επίθεσης και τον Πέκχαρτ στην κορυφή. Το σύστημα αυτό λειτουργούσε μονόπατα. Ο Γκάλο ανέβαινε από τα δεξιά και βοηθούσε στην ανάπτυξη, επιτρέποντας στον Μάνταλο να συγκλίνει, αλλά οι συνεργασίες δεν είναι πολλές και όσο απρόβλεπτες θα έπρεπε για να συγχύσουν τους παίκτες του Παναιτωλικού. Αποτέλεσμα: Αρκετά σουτ που όμως κόντραραν και δύο-τρεις καλές ευκαιρίες από θέση φορ τις οποίες απώλεσε ο Πέκχαρτ. Ο Πατίτο τα είχε βρει σκούρα με τον εξαιρετικό ανασταλτικά Μύγα και επειδή δεν έπαιρνε βοήθειες από τον Ντιντάκ, στην ουσία η Ένωση έπαιζε μόνο από τη μία πλευρά. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν συνετά, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί και όσο περνούσε η ώρα, τόσο πλησίαζε ο εφιάλτης μίας ακόμη ισοπαλίας!

Στο 66’ ο Μοράις έκανε την πρώτη του αλλαγή, βγάζοντας τον αρνητικό Πατίτο, βάζοντας τον Μπακασέτα και η ΑΕΚ πρόσθεσε έναν ακόμη κινητικό παίκτη στο γήπεδο, αλλά από την «κιτρινόμαυρη» ομάδα δεν έλειπε η διάθεση και το κέφι, μα η ψυχραιμία στην τελική πάσα ή στην εκτέλεση. Η απαραίτητη ψυχραιμία  όχι μόνο δεν εμφανίστηκε ποτέ, αλλά μετά τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησαν και τα λάθη άγχους στην άμυνα. Στο 78’ ο Μοράις απέσυρε τον Πέκχαρτ και έπαιξε με τον Βάργκας προωθημένο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Ο Παναιτωλικός δεν ξεμύτισε ποτέ, έπαιξε για το «Χ» και το πήρε (έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις), ενώ το νέο απόκτημα του Δικεφάλου, ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς έδειξε καλά στοιχεία. Ο Ζοζέ Μοράις βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού η ΑΕΚ παίζει σαφώς καλύτερα υπό την παρουσία του, αλλά είναι αναποτελεσματική και αυτό πονάει…

AEK: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (85’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (66’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78’ Βάργκας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Κουτρομάνος (90’+ Μαλί), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87’ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόφσκι (82’ Κουτσογιαννόπουλος).

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα