“Θα ψηφίζει μέτρα το Πάσχα”

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι με αφορμή ότι άφησε ξανά τον χρόνο να κυλήσει και έφθασε να διαπραγματεύεται με την πλάτη στον τοίχο.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση «φαίνεται πως δεν διδάχθηκε τίποτα από την περυσινή αποτυχημένη διαπραγμάτευσή της. Άφησε ξανά τον χρόνο να κυλήσει, δεν είχε κανένα σχέδιο και έφθασε να διαπραγματεύεται σε ασφυκτικά περιθώρια με την πλάτη στον τοίχο».
Σε ό,τι αφορά την κόντρα με το ΔΝΤ, εκτιμά ότι το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν «να φέρει τους Ευρωπαίους εταίρους πιο κοντά στις θέσεις του Ταμείου και αποξένωσε τον μοναδικό σύμμαχο που είχαμε στο ζήτημα του χρέους».
«Όπως τον Δεκαπενταύγουστο η Βουλή ψήφιζε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα, τώρα φαίνεται ότι πασχαλιάτικα θα ψηφίζει το νέο πακέτο μέτρων. Αν δεν πιάσουμε ξανά καλοκαίρι» σχολιάζει κλείνοντας.
Για το μανιφέστο
Όμως το Ποτάμι εξέδωσε και δηκτική ανακοίνωση σχετικά με την υπογραφή του μανιφέστου κατά της λιτότητας στην Ευρώπη από τον Αλέξη Τσίπρα.
«Νέα διεθνής επιτυχία της κυβέρνησης. Υπέγραψε σύμφωνο εναντίον της λιτότητας με την Πορτογαλία. Προφανώς λιτότητα δεν θεωρείται το πογκρόμ έμμεσων και άμεσων φόρων, ούτε οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε η ασφυξία στην αγορά», αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζει: «Πόλεμος εναντίον της λιτότητας σημαίνει, προφανώς, το δικαίωμα κάθε ανεπάγγελτου “αγωνιστή” σε μια θέση σε υπουργικά και πρωθυπουργικά γραφεία. Κάθε θεατρική παράσταση κάποτε τελειώνει», καταλήγει.
Στην Χίο
Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε την Χίο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού στο δημαρχείο, καθώς και με τον Λιμενάρχη του νησιού Χρήστο Φραγκιά. Στη συνέχεια, μετέβησαν με τα πόδια στον καταυλισμό στην Σούδα, στην βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου.
Ο καταυλισμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας αρχικά δημιουργήθηκε ως προσωρινό κέντρο -transit για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφταναν στο νησί. Πλέον λειτουργεί ως μόνιμος χώρος φιλοξενίας για περίπου 700 ανθρώπους καθώς οι δομές του hot spot δεν επαρκούν. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, και των Γιατρών χωρίς Σύνορα που βοηθούν στον καταυλισμό, καθώς και με τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο νησί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα