«Θλιβερά τα επεισόδια στην Ερμού»

Θλιβερά χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τα χθεσινά επεισόδια στην Ερμού κατά την συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα ευθύνες και στην αστυνομία, η οποία, όπως είπε, «ξέφυγε και έδρασε υπερβολικά».

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την άποψη ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρέπει να έχουν την δυνατότητα να παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι πρέπει να διασφαλιστούν απολύτως τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Καμίνης έκανε ειδική αναφορά στα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στην Αθήνα, αναφερόμενος στην αύξηση κατά 32% των αφίξεων στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου και επεσήμανε ότι «με πρωτοβουλία του δήμου ξεκινά σήμερα το TRAVEL TRADE ATHENS με την συμμετοχή 80 tours operators και 30 bloggers και συντάκτες τουρισμού από όλο τον κόσμο, στο οποίο υπολογιζεται ότι θα πραγματοποιηθούν 2000 συναντήσεις εργασίας με 170 έλληνες τουριστικοί πράκτορες, ενώ τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση περίπου 1000 ταξιδιωτικών bloggers».

Για το θέμα της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Καμίνης ήταν σαφής, λέγοντας ότι τα έργα θα προχωρήσουν «η παιδική χαρά θα γίνει, όποιος δεν θέλει ας πάει στα δικαστήρια». Και αναφερόμενος στις αντιδράσεις χρυσαυγιτών είπε: «Θα επιμείνουμε και θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα. Έτσι θα συνεχίσουμε, ο νόμος θα επιβληθεί».

Για το ζήτημα της καύσης των νεκρών ανέφερε ότι η νομοθεσία έγινε με τέτοιο τρόπο που είναι πρακτικά αδύνατη η χωροθέτηση ενός χώρου για την καύση νεκρών. Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει πρόταση νομοθετικής τροποποίησης, που θα απλουστεύει την διαδικασία. Προέβλεψε ότι η επίσημη Εκκλησία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ανεξαρτήτως των επιμέρους αντιδράσεων Μητροπολιτών.

Σε ότι αφορά την πολιτική σηματοδότηση της υποψηφιότητας του, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «η αντιπαράθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο είναι σχηματική , τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα και χρειάζονται εθνικές συγκλίσεις. «Είμαι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, δεν προέρχομαι από το κομματικό θερμοκήπιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω πολιτικές απόψεις. Υπάρχουν θέματα τα οποία απαιτούν συνεργασία με την κυβέρνηση και θέματα για τα οποία δεν εγκρίνω τις κυβερνητικές θέσεις».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Καμίνης είπε: «Δεν βλέπω αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση, όσο ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι αδόμητος και κατακερματισμένος θα υπάρχει πρόβλημα κυβερνησιμότητας για την χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα