Θρίαμβος επί παντός επιστητού!

Ανίκητος και πάλι. Ο υποτονικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν ο Ολυμπιακός, νίκησε μάλλον εύκολα τη Skoda Ξάνθη στον τελικό με 3-1 και αναδείχθηκε νταμπλούχος για 17η φορά στην ιστορία του και Κυπελλούχος για 27η.

Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα σε έναν ξεφούσκωτο ΠΑΟΚ και έναν αδύναμο Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ εκτός κάδρου, έπρεπε απλά να κάνουν το αυτονόητο και το έκαναν. Μετά το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν έστω και με το ζόρι να παίρνουν τα παιχνίδια του πρέπει! Και το κατάφεραν! Είναι η φανέλα, είναι και η διαφορά ποιότητας, είναι και ότι οι αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος δεν μπορούν καν να τον απειλήσουν, όταν έστω 5-6 παίκτες του Ολυμπιακού είναι σε καλή μέρα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας φέτος δεν είχαν πάνω από τρεις παίκτες σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης, κι όμως τα κατάφεραν. Με Ρομπέρτο, Τσόρι και Ελαμπνελαουί σταθερά καλούς, τον Φορτούνη πάντα φιλότιμο και τους λοιπούς ποδοσφαιριστές σχεδόν κάτω από τη βάση σε αρκετά ματς, φάνηκαν πως δεν χρειάζονταν περισσότερη ενέργεια για να καθαρίσουν και τους δύο θεσμούς.

Στον τελικό με την Ξάνθη αντικατοπτρίστηκε όλη η χρονιά. Ένας μέτριος Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του αντιπάλου και μία στιγμή έμπνευσης του Τσόρι. Ότι έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα