«Θωράκιση» της Γαλλίας από επιθέσεις που συνδέονται με την τρομοκρατία

Τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τους θανάτους αθώων ατόμων αναγκάζουν την γαλλική κυβέρνηση να “θωρακιστεί” από επιθέσεις που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, 2.600 άνδρες θα προσληφθούν στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, η αστυνομία θα προμηθευτεί ισχυρότερα όπλα και καλύτερη εξάρτηση, ενώ σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν 3.000 άτομα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της ευρωπαϊκής χώρας.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα είναι αδυσώπητη» ξεκαθάρισε ο Μανουέλ Βαλς, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου την ενισχυμένη στρατηγική κατά της τρομοκρατίας μετά το σοκ των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας υπογράμμισε πως τα μέσα που παρέθεσε είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της διογκούμενης εξτρεμιστικής απειλής. Ως προς το κόστος του σχεδίου, που θα υλοποιηθεί σε διάστημα τριετίας, ανέφερε πως «η Γαλλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ως προς τις δημόσιες δαπάνες, εξοικονομώντας από άλλους τομείς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα