Χουάνμα: «Μπορεί να ανέβει επίπεδο η Καλλονή»

Συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας, παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής, Χουάν Μανουέλ Ντελγκάδο Λόρια «Χουάνμα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού επιθετικού:
Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Η πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο έγινε σε ηλικία περίπου 11 ετών.

Τι ομάδα ήσουν;

Πήγαινα στο γήπεδο και από τη στιγμή που έπαιζα και στα τμήματα υποδομής της Λεβάντε υποστήριζα την εν λόγω ομάδα.

Ποιος ήταν ο λόγος για να ξεκινήσεις το ποδόσφαιρο;

Έβλεπα τους επαγγελματίες να παίζουν και μου άρεσε πολύ. Ήθελα να γίνω ένας από τους καλύτερους επιθετικούς.

Τι είναι ποδόσφαιρο για σένα;

Είναι δουλειά αλλά κατ επέκταση η ίδια μου η ζωή.

Είσαι 6 μήνες στην Καλλονή; Πώς σου φαίνεται η ομάδα και το νησί;

Καταρχάς το νησί είναι πολύ όμορφο ειδικά το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλά σημεία να επισκεφθεί κανείς. Η Καλλονή βήμα-βήμα και με συστηματική δουλειά μπορεί να ανέβει και άλλο επίπεδο και να συμπεριληφθεί ανάμεσα στις έξι-επτά πρώτες ομάδες της κατηγορίας.

Είναι σημαντικό για σένα ότι έχεις αρκετούς συμπαίκτες σου στην ομάδα από την προηγούμενη ομάδα σου; Σε βοήθησε να προσαρμοστείς;

Ο Ραούλ Γιορέντε, ο Τσίμο Ναβάρο, ο Μάρκος Μπαρέρα και ο Ανέστης Αναστασιάδης μιλάνε ισπανικά και αυτό με κάνει να νιώθω άνετα κα με βοηθάει πολύ. Επίσης εξαιρετικά παιδιά είναι ο Γιώργος Χωριανόπουλος και ο Ανέστης Αγρίτης οι οποίοι με στηρίζουν πολύ.

Με τη φανέλα της ομάδας μας έχεις σκοράρει τέσσερις φορές, πώς βλέπεις την πορεία σου στο φετινό πρωτάθλημα;

Πρέπει να συνεχίσω τη συστηματική δουλειά βρίσκοντας τα πατήματα και ανανεώνοντας τους στόχους μας ως ομάδα που είχαμε όπως ξεκινήσαμε φέτος. Όσο πιο πολλά γκολ πετύχω τόσο πιο πολύ θα βοηθήσω την ομάδα μου.

Ποιος θεωρείς πως είναι ο καλύτερος αγώνας που έως τώρα έκανες με την Καλλονή;

Η δουλειά που κάνω εξαρτάται όχι μόνο από μένα αλλά και από όλους τους συμπαίκτες μου. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με τη Βέροια είναι από τα καλύτερα μου για φέτος.

Και ποιος ο καλύτερος αγώνας που έχει κάνει η Καλλονή έως τώρα;

Το καλύτερο παιχνίδι της Καλλονής θεωρώ ότι ήταν με τον Παναθηναϊκό γιατί κατά την άποψη μου ήταν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι με βάση τη συμμετοχή όσων αγωνίσθηκαν.

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για σένα αυτή τη στιγμή που μιλάμε;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ποια είναι τα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά; Τι πρέπει να βελτιώσεις και ποια είναι τα πλεονεκτήματά σου στο παιχνίδι;

Δύναμη και ταχύτητα. Πάντα δουλεύω για να κερδίσει η ομάδα. Εστιάζω στο συλλογικό και όχι μόνο στο ατομικό του πράγματος. Όσον αφορά στη δική μου βελτίωση εστιάζω σε όλα τα κομμάτια μου που αφορούν σε επίθεση, άμυνα, τεχνική.

Πώς βλέπεις τον κόσμο σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στους φίλους της ομάδας;

Να συνεχίσει ο κόσμος να έρχεται με την ίδια όρεξη στο γήπεδο όπως στα πρώτα παιχνίδια. Όση πιο πολλή βοήθεια λαμβάνουμε από την κερκίδα τόσο πιο εύκολα θα φτάνουμε στη νίκη. Αισθανόμαστε και θέλουμε τη δύναμη και την αγάπη που μας δίνει ο κόσμος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα