Ιταλία: Πρόστιμα στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Διχάζει την γειτονική χώρα ο νέος νόμος για τον παιδικό εμβολιασμό.

Ο συγκεκριμένος νόμος, υποχρεώνει τα παιδιά και τους εφήβους μέχρι 16 ετών να έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, τα οποία είναι συνολικά δέκα. Στους γονείς που δεν τηρούν την νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο ως και 500 ευρώ.

Εκτός των άλλων, τα παιδιά μέχρι 6 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν επιτρέπετε η είσοδος τους σε δημοτικά σχολεία, ενώ μπορούν να συνεχίσουν στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, έστειλε επιστολή στην υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, με σκοπό να διευθετηθεί το θέμα. Η Ράτζι, ζητάει από την υπουργό να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η δήμαρχος της Ρώμης ανέφερε ότι «προέχει η συνέχιση της διδασκαλίας για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μέχρι 6 ετών, τα οποία πρέπει να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά».

Η υπουργός Υγείας απάντησε μέσω facebook λέγοντας, «Δεν μπορούμε να αστειευόμαστε με την υγεία των παιδιών μας. Διαβάζω ότι η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης αποφάσισαν να μετατραπούν σε ένα νέο τεχνικό και επιστημονικό όργανο των δημόσιων θεσμών της χώρας μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα