Μελόνι: «Η μητρότητα δεν αποκλείει την εργασία, αν εγώ μεγαλώνω ένα παιδί, μπορείτε κι εσείς»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που τις έθεσαν μητέρες, ποιον ρόλο θα διάλεγε...της μητέρας ή της πρωθυπουργού;

«Μητρότητα και δουλειά μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν», το μήνυμα που έστειλε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, στη διάρκεια τρίωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στους δημοσιογράφους.

Η Μελόνι καλεί τις μητέρες να επιστρέψουν στο γραφείο, λέγοντας ότι, εφόσον η ίδια μπορεί να έχει τα ηνία της χώρας ως μητέρα επτάχρονης κόρης, τότε μπορούν κι εκείνες.

Η αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος «Brother’s of Italy» έχει θέσει ως προτεραιότητα στην «ατζέντα» της κυβέρνησής της την ενίσχυση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα της και την προώθηση της δημιουργίας παραδοσιακής οικογένειας.

Πρόσθεσε επίσης ότι, και εκτός από την ίδια, και άλλες γυναίκες που κατέχουν ανώτατα αξιώματα, όπως η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιειν, μητέρα επτά παιδιών, μπορούν και άλλες μητέρες να κάνουν καριέρα.

«Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει επτά παιδιά. Η Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει τέσσερα παιδιά. Μπορείτε κι εσείς να το κάνετε», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Η πρόσφατα χωρισμένη πολιτικός παραδέχτηκε επίσης τα εξής: «Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μεταξύ του ρόλου της πρωθυπουργού και της μητέρας, δεν θα είχα καμία αμφιβολία, όπως κάθε άλλη μητέρα γιατί η μητρότητα δίνει κάτι που τίποτα άλλο δεν μπορεί να σου δώσει».

Τον Οκτώβριο του 2023, η 46χρονη Ιταλίδα πρωθυπουργός χώρισε από τον πατέρα της επτάχρονης κόρης της, όταν ο πρώην σύντροφός της, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Άντρεα Τζιανμπρούνο, πιάστηκε στα πράσα καθώς ακούγεται να λέει σε συνάδελφό του ότι θα ήθελε να κάνουν «τρίο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα