Ιταλικά ΜΜΕ: Ο Ρέντσι θα παραιτηθεί ακόμη κι αν κερδίσει στο δημοψήφισμα

Τα σενάρια περί παραίτησης του Ματόε Ρέντσι καλά κρατούν στην Ιταλία και σε αυτό αναφέρονται τα ιταλικά ΜΜΕ με αφορμή το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξετάζει την πιθανότητα παραίτησής του μετά την 4η Δεκεμβρίου και το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ακόμη κι αν η έκβαση της διαδικασίας είναι αυτή που επιθυμεί, αναφέρουν σημερινά ρεπορτάζ του ιταλικού τύπου, περιλαμβανομένης της εφημερίδας Corriere della Sera, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν την πηγή τους.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, ο Ματέο Ρέντσι θα επιδιώξει να πάρει νέα εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση, με μεγαλύτερη πλειοψηφία μέσα στο τρέχον κοινοβούλιο, αναφέρουν οι εφημερίδες. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, το υπουργικό συμβούλιο θα ανασχηματιστεί και οι νομοθέτες θα περάσουν νέο εκλογικό νόμο τον επόμενο χρόνο ή το 2018, μεταδίδει η Corriere.

«Το ιταλικό συνταγματικό σύστημα έχει πολλά μέτρα διασφάλισης, ώστε να υπάρχει πάντα μια κυβέρνηση –πολιτική, τεχνοκρατική, υπερ-πολιτική, υπερ-τεχνική», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός τη Δευτέρα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τα σχέδιά του μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι θα παραιτηθεί αν χάσει στο δημοψήφισμα, αλλά δεν έχει αναφέρει τι θα κάνει σε περίπτωση που κερδίσει, σχολιάζει το Bloomberg.

Διαψεύδει ο Ρέντσι πληροφορίες για παραίτηση ακόμα και με «ναι»

Το πολιτικό γραφείο του Ματέο Ρέντσι απέρριψε ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο Ιταλός πρωθυπουργός σχεδίαζε να παραιτηθεί από τη θέση του ακόμη και σε περίπτωση νίκης του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το Bloomberg μεταδίδει πως αξιωματούχοι απέρριψαν τις πληροφορίες ως εικασίες, μέσω σημερινού γραπτού μηνύματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα