Κάλεσμα από Πολύδωρα ενόψει ευρωεκλογών

Άνοιγμα στην ευρύτερη κεντροδεξιά και δεξιά έκανε, με αφορμή την ίδρυση του κόμματός του «Ένωση, για την Πατρίδα και τον Λαό», ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος δεν απέκλεισε ούτε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Όταν έμεινα ελεύθερος μετά τη διαγραφή μου, δήλωσα δημόσια ότι δεν θα ιδιωτεύσω, με ένα νόημα προς οίον αφορά -δηλαδή, to whom it may concern- ότι αποσκοπώ να ενώσω όλα αυτά τα κόμματα που υπήρχαν, τους ελεύθερους σκοπευτές στην περιοχή της ΝΔ και της Κεντροδεξιάς», είπε ο κ. Πολύδωρας στον ρ/σ Βήμα fm.

Σε ερώτηση για τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε δικό του παιδί, ανέφερε ότι διατηρεί «τα τρυφερότερα των αισθημάτων». «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Έχω κάνει πρόσκληση προς τους πολίτες (που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή). Δεν μπορείς να δικάσεις 400.000-500.000 κόσμο, γιατί ψήφισε Χ.Α. Τους απευθύνω ευθεία και τίμια πρόσκληση να έρθουν κοντά μου, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιπλανώνται σ’ αυτά τα θολά νερά».

Για την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με διέγραψαν, διότι τους παρήγγειλα να μη θίγουν το πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Αυτοί εισέβαλαν. Είναι και άλλα συσσωρευμένα, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο οχυρό. Ήταν, όπως λένε στα αμερικάνικα, το τελευταίο άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας. Είπα να μην το κάνουν, να μην προχωρήσουν και με κορόιδευαν. Είπαν ότι δεν είναι νέος φόρος. Κορόιδεψαν όλο το λαό. Πώς δεν είναι νέος φόρος; Ο καημός μας, των ιδιοκτητών, δεν ήταν να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ. Ήταν να μην εισπράττεται καθόλου, όταν δεν σου φέρνει εισόδημα. Να παίρνει πέναλτι; Και έφερναν υπονοούμενα ότι «ξέρετε, αυτοί που έφτιαξαν (σπίτια), πώς το έκαναν; Είναι ή φοροκλέπτες ή φοροφυγάδες». Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα. Για κανέναν από τους μικροϊδιοκτήτες που εκπροσωπώ, διότι θα μπορούσε το κόμμα μας να λέγεται και κόμμα των ιδιοκτητών. Και όμως, με διέγραψαν. Πού είναι ότι με κατηγόρησαν ως ρίψασπι; Δεν είναι αυτές οι δικές μου ιδέες, είναι της ΝΔ που πίστεψα εγώ. Ήταν Ευρώπη μεν, αλλά όχι μπότα στο λαιμό των λαών και του δικού μας λαού. Ευρώπη μεν, αλλά όχι εισβολή φορομπηχτών. Ευρώπη ναι, αλλά με τα κριτήρια του ανθρωπισμού και όχι των φορομπηχτών. Και βγαίνει η κυβέρνηση τώρα να αναλάβει ρόλο κομιστή των τόκων και τίποτε άλλο; Δεν το ανέχομαι».

«Πουθενά δεν υπάρχει φόρος ιδιοκτησίας. Σε καμία χώρα και ψεύδονταν όταν μου το έλεγαν αυτό. Δεν υπάρχει σε καμία χώρα, διότι τέτοιος φόρος ή ανάλογος, όπου υπάρχει, είναι όπου υπάρχει πρόσοδος (από το ακίνητο)», τόνισε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Αλέκο Αλαβάνο ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε: «Οι προτάσεις που ακούω από τον κ. Αλαβάνο είναι αναγκαίες. Λέω λοιπόν, εάν με ρωτάτε εάν θα συνεργαστώ: δεν είναι πρόταση ομοθυμίας και ομοψυχίας σε κάθε περίπτωση του ομοφώνου κατά της Βουλής ψηφίσματος; Εάν δεν είναι, τι κάνουμε; Δεν είναι πρόταση συνεργασίας τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές, και μετά από αυτές; Τώρα, ως απαρχή: ένα ομόφωνο ψήφισμα που θα λέει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας. Είναι το χειρότερο στρατηγικό μας λάθος ότι κάνουμε τα μαθήματά μας και δεν ζητάμε να εκπληρώσουν και οι άλλοι τις υποχρεώσεις τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα