«Καθίζηση» για Ατλέτικο και Ντιναμό Μινσκ!

Στην πλέον κρίσιμη φάση τους εισέρχονται τα ευρωπαϊκά κύπελλα, με τις τρεις από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στους δύο κορυφαίους θεσμούς να διατηρούν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και κατά δεύτερο λόγο ο Παναθηναϊκός, που έχει τεθεί ήδη νοκ άουτ από τον επόμενο γύρο του Europa League, ετοιμάζονται για τις μεγάλες μάχες που θα ακολουθήσουν μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, περνώντας τους προσεχείς αντιπάλους από το «μικροσκόπιο» της «κατασκοπίας», ώστε να διαθέτουν άμεση αντίληψη της κατάστασης που βρίσκονται.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντιναμό Μινσκ γνώρισαν οδυνηρές ήττες στα πρωταθλήματά τους, σε αντίθεση με την Μπεσίκτας, η οποία επικράτησε εκτός έδρας και της Ντιναμό Μόσχας, που «πήρε» το μεγάλο ρωσικό ντέρμπι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ας δούμε πιο αναλυτικά τους ομίλους των ελληνικών ομάδων σε Champions League και Europa League.

Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό και την Ατλέτικο Μαδρίτης, κόντρα στην οποία θα κριθεί σε ικανό ποσοστό η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Οι Μαδριλένοι δεν παρουσιάζουν το περυσινό εκρηκτικό τους πρόσωπο. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παρουσίασε και πάλι πολλά προβλήματα και γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με σκορ 2-1. Το μοναδικό τέρμα της Ατλέτικο σημείωσε ο Μάντζουκιτς. Η Μάλμε είχε ρεπό στο σουηδικό πρωτάθλημα, ενώ η Γιουβέντους ανέβηκε μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού και παρέσυρε στο διάβα της την Πάρμα, με σκορ 7-0 και τα τέρματα των Λιορέντε (2), Τέβες (2), Μοράτα (2) και Λιχτστάινερ.

Στο Europa League και στον όμιλο του Αστέρα Τρίπολης, η Μπεσίκτας πέρασε δύσκολα από το γήπεδο της Μπασακσεχίρ, με 2-1 και τέρματα των Ντεμπά Μπα και Φρέι. Η Παρτιζάν έκανε περίπατο κόντρα στη Βόδα, με 3-0 και χατ τρικ του Σκάλετις, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο… μεταγραφικού πόθου από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η Τότεναμ υπέστη την ψυχρολουσία στην έδρα της από τη Στόουκ Σίτι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1! Το μοναδικό γκολ των «πετεινών» σημείωσε ο Νασέρ.

Η Ντιναμό Μόσχας, την οποία αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ρωσικό ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας επικράτησε με 1-0, με γκολ του Κοκόριν. Η PSV Αϊντχόβεν πέρασε δύσκολα, με 2-1, από το γήπεδο της Χέρακλες, με τέρματα των Ντε Γιόνγκ και Ρεκίκ. Η Εστορίλ πέτυχε τη μίνι έκπληξη, αποσπώντας ισοπαλία, με 2-2, στην έδρα της, από την Πόρτο. Τα γκολ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Κούκα και Τόζε.

Στον όμιλο του ΠΑΟΚ, η Ντιναμό Μινσκ έχασε εκτός έδρας από την Τορπέντο Ζοντίνο, με σκορ 2-1. Το γκολ της Ντιναμό σημείωσε ο Ντζέντζε. Η Γκινγκάμπ παραδόθηκε στις ορέξεις της Λιόν, χάνοντας με 3-1. Το μοναδικό τέρμα της γαλλικής ομάδας σημείωσε ο Λόπες. Η Φιορεντίνα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Νάπολι, από την οποία έχασε στη Φλωρεντία με 1-0.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα