Και από πίσω το… νέο ΠΑΣΟΚ!

Κεντροαριστεροί με κεντροδεξιές πολιτικές έδωσαν το παρών στην εκδήλωση των «58» ανοίγωντας για τα καλά την συζήτηση ύπαρξης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έσπευσε να στηρίξει ενώ οι Κουβέλης και Λοβέρδος γύρισαν χωρίς σκέψη την πλάτη τους, δείχνει ότι το νέο εγχείρημα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια απόπειρα να αναστηθεί το νεκρό από καιρό ΠΑΣΟΚ. Πως αλλιώς άλλωστε να δικαιολογήσει κανείς το «χωρίς ηγεμονισμούς» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και την παρέμβαση του υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε πως «πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή πλειοψηφία των συντηρητικών» στην Ευρώπη και «στον αγώνα αυτό θέλουμε την ελληνική Κεντροαριστερά, να είναι στην πρώτη γραμμή, ενώνοντας τις δυνάμεις μας». Κάλεσε εν ολίγοις άπαντες να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια.
Μόνο που η κίνηση των «58» απέχει κατά πολύ από την κεντροαριστερά και στην καλύτερη περίπτωση κινείται αποκλειστικά στο κέντρο διεκδικώντας κομμάτια λίγο δεξιά και λίγο αριστερά. Δηλαδή κινείται στο χώρο που άφησε ορφανό με την αποχώρησή του ο Κ. Καραμανλής και μέχρι τα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί το ζωτικό κομμάτι της κεντροαριστεράς.
Το μόνο που μένει να φανεί είναι αν αυτή η κίνηση έχει λαϊκά ερείσματα πέρα από τους κλειστούς τοίχους μιας αίθουσας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα