«Και οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μερτικό στην εξουσία»

«Το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα». Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας σχετικά με το πώς θα κινηθεί το Ποτάμι στη νέα μάχη του κοινοβουλίου.
Μάλιστα το Ποτάμι μετά τα όσα δήλωσαν οι κ.κ. Κατριβάνου και Διώτη εξέδωσε και ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τους μισθούς τους και το μερτικό στην εξουσία, οι αντάρτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν ξανά την ενότητα».
«Αφού μάλωσαν για το Μνημόνιο, αφού διχάσθηκαν στις ψηφοφορίες, τώρα ψάχνουν τον τρόπο να επιστρέψουν στο μαντρί. Και ο Πρωθυπουργός συμπράττει με την ανοχή του σε αυτήν την κοροϊδία. Στις κρίσιμες ψηφοφορίες για τη χώρα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι όποιος δεν ψηφίζει φεύγει», συνεχίζει το Ποτάμι και καταλήγει λέγοντας: «Οι βουλευτές δεν εκλέγονται για τα προνόμια, εκλέγονται για τις ευθύνες και για τις δύσκολες αποφάσεις».
Ο Θεοδωράκης

«Η χώρα δεν έχει σωθεί. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τη σπρώξουν στον γκρεμό και γιατί κι εμείς, κάνουμε κάποιες απερίσκεπτες ενέργειες. Αυτό που προέχει είναι να σώσουμε τη χώρα και μετά να λύσουμε τις μεταξύ μας διαφορές». Με τη φράση αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε για τις επικείμενες πολιτικής εξελίξεις, προβλέποντας ωστόσο ότι «αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές».
Από τον Δραπανιά Κισσάμου, όπου βρέθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο, τόνισε ακόμη: «Ο Σόιμπλε καραδοκεί. Και δεν το λέω σαν πρόσωπο. Υπάρχει μια παρέα στην Ευρώπη που θέλει την Ελλάδα εκτός. Είτε για να δώσει ένα μάθημα στους «κακούς» Έλληνες, είτε γιατί θέλει με την τιμωρία της Ελλάδας να συνετιστούν κι άλλα κράτη. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι».
Μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε, ερωτηθείς για τις εκλογές, ότι «σε εκλογές αργά ή γρήγορα θα πάμε, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μια σταθερή βάση κι ούτε μπορεί να στηρίζεται συνεχώς από εμάς. Σημασία έχει, να πάει όταν θα έχουμε αισθανθεί ότι δεν διακινδυνεύουμε τίποτα. Να μην πάμε δηλαδή σε εκλογές και μέχρι να πάμε, να έχουμε χάσει το τρένο για την Ευρώπη».
Αναφερόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι «ευθύνονται για τα χάλια της πατρίδας αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εθνικό μέτωπο που θα πρέπει να τύχει της επικρότησης της κοινωνίας. Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν πράγματα -που θα μπορούσαν να μην τα ψηφίζουν για να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση- και τα ψηφίζουν μόνο και μόνο για να σωθούμε. Είναι μια καλή αρχή».
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Ποτάμι έχει φτιάξει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πράγματα που μπορούν να διορθωθούν στο Μνημόνιο Τσίπρα από τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα