Καλές γιορτές χάρη στο πείσμα του!

 

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Το ένα λέει πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πλέον λύσεις από τα σπλάχνα του, ότι χρησιμοποιεί νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες του όταν ένα παιχνίδι δεν πάει καλά, όπως στο ματς με τον Παναιτωλικό όπου ο Μπέντο πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα είχε «πετάξει» στο γήπεδο τον Μανθάτη και τον Ανδρούτσο.

Το άλλο λέει πως μετά από πολλά χρόνια η «ερυθρόλευκη» ομάδα δείχνει μία αγωνιστική ανεπάρκεια σε όλες τις γραμμές που για την ώρα δεν του στερεί τη βαθμολογική κυριαρχία στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα προβληματίζει τον κόσμο του συλλόγου. Οι Πειραιώτες, πάντως, νίκησαν έστω και δύσκολα τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1, παίζοντας μάλλον υποτονικά για 70 λεπτά, ανεβάζοντας ρυθμούς μόνο στο τέλος όταν οι «κυανοκίτρινοι» είχαν κουραστεί.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ο Παναιτωλικός ήταν πιο απειλητικός και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ρόσα και τον Μάρκος Πάουλο και ο Ολυμπιακός απείλησε πραγματικά μόνο στο δοκάρι του Καρντόσο στο 45’, το δεύτερο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν νωρίς, στο 52’, με κεφαλιά του Κούσα. Ξαφνικά όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανέβει και να κατέβει ένα βουνό για να «γυρίσει» το ματς, αλλά το ανέβηκε σχετικά αμέσως, αφού στο 62’ ο Σεμπά μετά από μπαλιά του Ανδρούτσου και πάσα του Καρντόσο ισοφάρισε.

Η συνέχεια ήταν φανταστική! Ο Παναιτωλικός έδειξε θράσος και διάθεση να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ και τη νίκη και ο Ολυμπιακός μία σχετική αναρχία, αλλά και ένα πείσμα προκειμένου να πάρει το ματς και να μην επιτρέψει στους διώκτες του να κάνουν γιορτές ελπίζοντας πως στο δεύτερο γύρο μπορούν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Τελικά το πείσμα των «ερυθρόλευκων» υπερκέρασε το θράσος που επέδειξαν οι Αιτωλοακαρνάνες. Μετά από φάσεις μπροστά και στις δύο φάσεις και ένα ακόμη δοκάρι για τον Ολυμπιακό στο 81’ (σουτ του Ανδρούτσου), το γκολ ήρθε στο 83’ από τον Καρντόσο μετά από πάσα του Φιγκέιρας και το «Γ. Καραϊσκάκης»  λυτρώθηκε για τα καλά δύο λεπτά αργότερα, στο 85’, όταν ο Φιγκέιρας μετά από την ασίστ του, χρίστηκε και σκόρερ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα