Ο Ιρανός σε πρώτο πλάνο!

Όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από τον Πανιώνιο, η ισπανική Οσασούνα δεν του έκλεισε το δρόμο. Ο Ιρανός επιθετικός δεν είχε «πιάσει» στην ομάδα της Β’ Ισπανίας που δεν απαίτησε ανταλλάγματα κι έτσι ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα έχοντας στο παθητικό του μία σεζόν χωρίς γκολ σε 17 συμμετοχές. Παρ’ όλα αυτά, στις δηλώσεις του είχε πει ευθαρσώς: «Θέλω να βγω πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Αυτό ήταν δείγμα της εμπιστοσύνης που είχε στον εαυτό του. Πρώτος σκόρερ δεν αναδείχθηκε, αλλά έκανε θαυμάσια σεζόν στον Πανιώνιο και πέτυχε εννέα γκολ σε 30 συμμετοχές, σε μία ομάδα που δεν έπαιζε αποκλειστικά για να τον βρει μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά είχε πλουραλισμό στον τρόπο με τον οποίο έψαχνε το γκολ. Αμέσως φάνηκε πως ο 25χρονος Ανσαριφάρντ έχει αυτό που χρειάζεται για να βοηθήσει ακόμη και μία ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Φέτος, λοιπόν, άρχισε να απασχολεί τους πάντες, αλλά φαίνεται πως η ΑΕΚ τον θέλει λίγο παραπάνω από τους άλλους μεγάλους. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία απόφασης για τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα προσφέρει στον Πανιώνιο και φυσικά ποντάρει στην αξιοπιστία της, αφού η ΠΑΕ του σήμερα αποπληρώνει στην ώρα της τον Μπακασέτα και δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ του χθες που καθυστερούσε να πληρώσει τι δόσεις για τον Γρηγόρη Μάκο. Ο Ανσαριφάρντ φέτος είναι φανταστικός, έχει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ και έχει πάρει σχεδόν μόνος του ένα σωρό βαθμούς, με τον Αστέρα (ένα γκολ και μία ασίστ στο 3-0), με τον Ηρακλή (ένα γκολ και μία ασίστ στο 2-1), με τον ΠΑΟΚ (το γκολ στο 1-0) και με τον Παναθηναϊκό (το γκολ στο 1-1).  Συνολικά έχει 63 γκολ σε 198 επίσημες συμμετοχές, αλλά το ποσοστό των γκολ ανά αγώνα διαρκώς βελτιώνεται με τα χρόνια και στην Ένωση θεωρούν πως όχι μόνο μπορεί να προσφέρει άμεσα, αλλά και να αποκτήσει σε δύο χρόνια μεταπολιτική αξία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα