Καλός, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία

 

Έναν προπονητή με πλουσιότατο βιογραφικό ως βοηθός σε καλές ομάδες, αλλά και με αξιοπρόσεκτη πορεία ως πρώτος προπονητής με την Έλτσε, απασχολεί όσον δεν πάει τον Ολυμπιακό αυτές τις ώρες. Πρόκειται για τον Φραν Εσκιριμπά, τον 50χρονο Ισπανό από τη Βαλένθια.

Στη Χετάφε, στη Βαλένθια, στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπενφίκα διετέλεσε βοηθός προπονητή, μέχρι το 2012 όταν ανέλαβε την Έλτσε στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν της Ισπανίας. Την πρώτη του σεζόν, με άμυνα από «γρανίτη» κατάφερε να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του σε 21 από τα 42 ματς και να δεχθεί μόλις ένα στα 16! Με την καλύτερη οπισθοφυλακή ανέβηκε ως πρωταθλητής έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο σχεδόν από την 30η αγωνιστική!

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν «έσωσε» την ομάδα του μάλλον εύκολα και τις δύο χρονιές, αλλά η Έλτσε υποβιβάστηκε λόγω χρεών κι αυτός είναι και ο λόγος που ο Εσκιριμπά είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα.

Μαθημένος στη σκληρή άμυνα, δεν είναι τυχαίο ότι πέρασε ως βοηθός από τη Βαλένθια τη σεζόν 2002-2003, περίοδο κατά την οποία άκμαζε η καταπληκτική αμυντική λειτουργία της ισπανικής ομάδας. Αν αυτή η φιλοσοφία μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό είναι άγνωστο και θα φανεί μόνο αν οι δύο πλευρές συνεργαστούν. Ο Εσκιριμπά είναι άμαθος και στην πίεση που μπορεί να έχει μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα