«Καμία απόφαση για “ελληνικά” χρήματα στις 24 Απριλίου»

Την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν κομβική ημερομηνία για το ελληνικό ζήτημα την 24η Απριλίου, o αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπβρόσκις έσπευσε να διαλύσει τις εικασίες λέγοντας ότι τη μεθεπόμενη Παρασκευή (24/4) το πιθανότερο είναι να μην ληφθεί καμία απόφαση για απελευθέρωση «ζεστού» χρήματος προς την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα με συνέντευξή του που φιλοξενείται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Β. Ντομπβρόσκις ανέφερε ότι αυτό που θα γίνει στις 24/4 είναι ένας έλεγχος του βαθμού προόδου που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών και τίποτα περισσότερο.
Την απάντηση, ωστόσο, που δεν δίνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το αν και πότε θα απελευθερωθούν κεφάλαια με κατεύθυνση την Ελλάδα, την δίνει η γερμανική εφημερίδα. Επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, η Handelsblatt ισχυρίζεται ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου είναι τελικά αυτό που θα αποφασίσει για τα «ελληνικά» χρήματα, ενώ ως λόγος της καθυστέρησης των σχετικών αποφάσεων αναφέρεται η «απροθυμία της Αθήνας να πάρει μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα