Καμμένος: “Δεν έχω τσακωθεί ούτε μια φορά με τον Τσίπρα” – Τι είπε για Eldorado Gold

Για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα στα δυόμιση περίπου χρόνια κοινής κυβερνητικής πορείας, την εξέλιξη βόμβα με την Eldorado Gold αλλά και τον ΕΝΦΙΑ μίλησε ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΙ., 

“Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της El Dorado από την Ελλάδα αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία, υπογράμμισε αρχικά  ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Για τη σχέση του με τον Τσίπρα

Μιλώντας για τη σχέση των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχουμε μια έντιμη συνεργασία με τον Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ κατεβήκαμε στις εκλογές με το σύνθημα αναγκαίο καλό. Θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας και όποτε χρειάστηκε τέθηκαν τα θέματα. Αυτά τα 3 χρόνια δεν έχουμε φτάσει μια φορά στο να στεναχωρηθούμε ή να πούμε μια κουβέντα παραπάνω».

“Καμία συνεργασία με Ν.Δ.”

Έκλεισε, επίσης, ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία απαντώντας στη σχετική ερώτηση με τη φράση «εγώ παραμένω στη ρήση του Καραμανλή ότι δεν συνεργάζομαι με τα άκρα. Ο κ. Μητσοτάκης – και του το έχω πει – ότι το λάθος του Σαμαρά με Γεωργιάδη-Βορίδη θα έπρεπε να το διορθώσει».
«Δεν υπάρχει εθνική ομοψυχία όταν ακραία στοιχεία μας επαναφέρουν στον εμφύλιο πόλεμο» συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους.

‘”Αδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ, μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργούσαμε χθες”

Ερωτηθείς, τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ και την μη κατάργησή του, αφού έσπευσε πρώτα να θυμίσει ότι δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον εφάρμοσε, είπε ότι είναι ένας «άδικος φόρος ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισοδήματα» εκφράζοντας την ευχή «μακάρι να είχαμε τη δύναμη να τον καταργούσαμε χθες».

Προανήγγειλε, δε, ότι την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη κατά τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στα πλαίσια της ΔΕΘ θα παρουσιάσει δύο νομοσχέδια για ειδική φορολόγηση των μη μονίμων κατοίκων στην Ελλάδα και για νέο φορολογικό καθεστώς επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα