«Κι από το ΥΠ.ΕΞ. έτρωγαν λεφτά για ΜΚΟ»

Και μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών «φαγωνόταν» τα λεφτά που προοριζόταν για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κατήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής τη Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος.

Ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε παράδειγμα ΜΚΟ με έδρα τη Δράμα η οποία στα στοιχεία που παρέλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών το 2010 όταν είχε κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή φαινόταν ότι πήρε μεγαλύτερη επιχορήγηση από όση τελικά πήρε.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μετά το θόρυβο που έγινε από την ερώτηση που κατέθεσε,το υπουργείο Εξωτερικών δια μέσου του τότε εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα βγήκε δημοσίως και είπε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στον ίδιο ήταν λανθασμένα. «Μάλιστα είχαν προαναγγείλει εσωτερική έρευνα για να βρεθούν τα σωστά στοιχεία, αλλά τίποτα δεν έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι τη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Παπανδρεόυ στο υπουργείο Εξωτερικών (1999 – 2003), συνολικά δαπανήθηκαν σε κονδύλια για τις ΜΚΟ 68,9 εκατ. ευρώ.

«Όταν ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου», είπε ο κ. Ντινόπουλος, το ΥΠΕΞ έδινε 4 εκατ. ευρώ το χρόνο σε επιχορηγήσεις για ΜΚΟ. Όταν αποχώρησε, το ποσό αυτό ανερχόταν στα 24 εκατ. το χρόνο».

Καταγγελίες έκανε και για τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», λέγοντας πως όταν πήγαινε στη Βοσνία ως πολεμικός ανταποκριτής, υποψιαζόταν ότι κάτι πάει στραβά, καθώς οι αποναρκοθετήσεις γινόταν σε μέρη όπου… δεν υπήρχαν νάρκες.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα